Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Balck Friday! Atentie, InfoCons este alaturi de tine! Te ajuta ca drepturile sa iti fie respectate!

Cu ocazia reducerilor de Black Friday (Vinerea Neagra), InfoCons este alaturi de consumatori. Ai intampinat o problema? Depune o SESIZARE! Completeaza Formularul de sesizare sau contacteaza-ne prin:

Şcolarizarea într-o altă ţară din UE

În calitate de cetăţeni ai UE, copiii dumneavoastră au dreptul de a fi şcolarizaţi în orice ţară din UE, în aceleaşi condiţii

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. În

Codul Civil - Autoritatea parintească

Prin autoritatea parintească se înteleg toate drepturile şi obligaţiile pe care părinţii, în mod egal, le au faţă de copil, atât în ceea ce priveşte persoana co

Solicitări de transfer de bani

Escrocheriile ce implică transferul de bani sunt în creştere. Fiţi foarte precaut în momentul în care cineva vă oferă bani pentru a-i ajuta să îşi transfere fon

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la conferința Black Sea Food Summit

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participaparti astăzi, 17 Noeimbrie 2016, începînd cu ora 13:00, la conferința Black Sea Food Summit, organizată de Sarbatoarea Gustului,&a

Studiu Autoritati de Control - ANCOM - 2015-2016

Ca urmare a studiului realizat de InfoCons cu privire la cheltuielile inregistrate si activitatea desfasurata in anul precedent de Institutiile statului cu abilitati de control, in ceea ce priveste Au

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs studenților Facultății de Marketing, ASE București

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, susține în acest moment un discurs în fața studenților Facultății de Marketing din cadru ASE București, cu privire la P

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe.

Simplu și rapid, dar știi să te protejezi atunci când cumperi online?

Fiica ta a cumpărat o pereche de pantofi scumpă, prin intermediul unui magazin online. Din păcate, atunci când i-au fost livrați, a constatat că nu îi mai plac. Care sunt opțiunile

Asistenţă medicală planificată: plăţi şi rambursări

Costurile pot fi acoperite în două moduri: 1. Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct. Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medicale de stat

Reprezentanții InfoCons vorbesc despre Miezul Problemei la Național TV

În cazul în care ați omis emisiunea Miezul Problemei din 10 Noiembrie, o puteți urmări în acest moment pe Național TV. Doamna Iulia Șhirgher, reprezentanta InfoCons...

Declaratia nutritionala pentru produsele alimentare preambalate devine obligatorie de la 13 decembrie 2016

Etichetarea nutritionala reprezinta o metoda importanta de informare a consumatorilor cu privire la compozitia produselor alimentare, care ii ajuta sa faca o alegere in deplina cunostinta de cauza. M

Reprezentanții InfoCons participă la Consiliului Consultativ al ANCOM

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 16 Noiembrie 2016, la Consiliului Consultativ al ANCOM. Agenda Consiliului Consultativ cuprinde: Proiect de decizie pentru modificarea și&nbs

Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online

Dezvoltarea tehnologiei a schimbat felul în care ne desfăşurăm activitatea bancară şi ne achităm bunurile şi serviciile. Fraudatorii folosesc noile tehnologii în avantajul acestora

BLACK FRIDAY - SuperConsumatorul, 15 Noiembrie

Astăzi, 15 Noiembrie, la „SuperConsumatorul” vorbim despre BLACK FRIDAY! Anna de Hillerin, moderatoarea emisiunii, îl va avea ca invitat pe domnul Paul Anghel, Director g

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a susținut un discurs studenților Facultății de Marketing, ASE București

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a susținut astăzi, 15 Noiembrie 2016, un discurs în fața studenților din anul II al Facultății de Marketing, ASE Bucureș

Stiati ca... Achizitii online

Stiati ca...  Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

Studiu Autoritati de Control - ASF - 2015-2016

Desfasurarea Campaniilor publicitare

De la data intrării în vigoare a Legii nr. 335/2015 pentru aprobarea O.G. nr. 19/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea unor acte normative, respectiv 25.12.20

Reprezentanții InfoCons participă la Conferinţa „Tendinţe şi provocări în educaţia profesională financiară din România”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 15 Noiembrie 2016, Conferinţa Internaţională Anuală „Tendinţe şi provocări în educaţia profesională financiară din România&r

Categorii noi in Teste Comparative: Surse de iluminat si Vopsea Lavabila

Noi produse testate in sectiunea de Teste Comparative. Acum poti accesa teste comparative pentru Vopsea lavabila si Surse de iluminat, cu peste 80 de produse in fiecare categorie.  Descarca&

Codul Civil - Capacitatea de folosinţă

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce  înseamnă  capacitatea  de  folosință? Capacitatea de folosin

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"?

Piața materialelor de construcții din România - SuperConsumatorul, 14 Noiembrie

Astăzi, 14 noiembrie 2016, echipa „SuperConsumatorul” vă invită să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „SuperConsumatorul” de la ora 13:30 în direct pe

Stiati ca... Achizitionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

ACHIZITIONAREA UNUI AUTOMOBIL IN STRAINATATE

Compararea preţurilor Puteţi cumpăra o maşină din orice ţară a Uniunii. Când comparaţi preţurile practicate în diferite ţări pentru un anumit model, asiguraţi-vă că este vorba de

Codul Civil - Capacitatea de exerciţiu

Persoana fizică se bucură de capacitate de folosinţă şi de capacitatea de exerciţiu. 1. Ce înseamnă capacitatea de exercițiu? Capacitatea de exerciţiu este aptitudinea persoanei de a &

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Stiati ca... Articole de imbracaminte si articole textile purtate sau uzate

Stiati ca... consumatorii trebuie sa achizitioneze doar din magazine si/sau raioane specializate in acest sens (in niciun caz de la tarabe sau de pe strada), unde se elibereaza documente de cumpara

Imprumuturi si credite de consum

Credite de consum Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă per

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi!

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi, începând cu ora 12:00, la B1 TV, abordând tema achizitiilor de dif

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru România TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat astăzi, 12 Noiembrie 2016, un interviu telefonic pentru România TV cu privire la etichetarea Apelor Minerale.   InfoC

Căsătoria

Căsătoria civilă (legală, fără nicio legătură cu religia) este recunoscută în toate ţările UE. Pentru alte forme de parteneriat, cum ar fi parteneriatul înregist

Faceți diferența fără indiferență! - Erată în materialul campaniei

Dintr-o regrebilă eroare în afisul campaniei „Faceți diferența fără indiferență!” apare gresit menționat că 1 kg GPL ~= 0,5 litri. Corect este 1 kg GPL ~= 2 litri GPL sa

Despre Glutamatul de sodiu - E621

Glutamatul de sodiu este un potențiator de gust adăugat de obicei în mâncarea chinezească, în conservele de legume, supe instant și carne procesată. El poate fi &icir

Stiati ca... jucarii

Stiati ca....   • trebuie sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare

Ca cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară (indiferent că vă aflaţi acolo în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sa

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS. Acum puteti scana Biscuiti cu tablete de cioc

Reprezentanta InfoCons, Iulia Șhirgher, în direct la National TV

Doamna Iulia Șhirgher, reprezentanta InfoCons, este în direct în acest moment la National TV, în emisiunea Miezul Problemei, abordând teme generale din domeniul

Stiati ca....produse din lapte

Stiati ca ....... • trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalaju

Alege în cunoștință de cauză! Alege să fii informat! Completează Chestionarul online! Pe întreg teritoriul UE, consumatorii au dreptul la informaţii clare referitoare la bunurile,

Reprezentanta InfoCons, Iulia Șhirgher, în direct la National TV

Domna Iulia Șhirgher, reprezentanta InfoCons, va participa astăzi, 10 Noiembrie 2016, începând cu ora 17:15, la emisiunea Miezul Problemei pe National TV, abordând teme g

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru România TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 10 Noiembrie 2016, pentru România TV, cu privire la etichetarea Apelor Minerale.

Ziua Artileriei Române

Pe data de 10 noiembrie, Armata Română sărbătoreşte Ziua Artileriei Române. Gheorghe Bibescu, domnul Ţării Româneşti (1842 – 1848) a legiferat, prin Porunca Dom

Ce faci în caz de urgenţă?

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în