VALABILITATEA ASIGURARII AUTO IN UNIUNEA EUROPEANA

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civ

Ziua Internațională pentru abolirea sclaviei

Anual, la 2 decembrie, data la care a fost adoptată de către Adunarea Generală a ONU Convenția pentru suprimarea traficului de persoane și a exploatării prostituției altora (2 decembrie 1949),&nbs

Stiati ca... Ciocolata si produsele din cacao

Stiati ca... la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolat

Astazi cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei InfoCons lanseaza primul serviciu global de protectia consumatorilor pentru romani. InfoCons este aproape de fiecare roman, indiferent in ce tara se afla!

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Grupul Consultativ European al Consumatorilor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 1 Decembrie 2016, în calitate de membru supleant din partea României, la Grupul Consultativ European al Consumatori

La mulți ani, România!

Astăzi, 01 Decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României. Această zi a fost adoptată prin lege după inlăturarea regimului comunist. La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţional

Aplicația InfoCons - Scanează Codul de Bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS. Poti cumpara produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar tr

La mulți ani de Sfântul Andrei! | Autor: Sorin Mierlea

La mulți ani de Sfântul Andrei!

La Multi Ani tuturor celor care își sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei! O zi frumoasă, cu multe bucurii, clipe minunate alături de cei dragi și cadouri multe! Pentru cei ca

CONTURI BANCARE ÎN UE

Drepturi de bază Doriţi să vă deschideţi un cont bancar în altă ţară a UE? Trebuie să ştiţi că banca este liberă să decidă dacă vă acceptă sau nu solicitarea. Este vorba despre o d

La mulți ani cu ocazia Sf. Andrei

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Andrei - Apostolul românilor, Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmite tuturor celor care poartă acest n

Codul civil – Care este intinderea mandatului?

Mandatul general îl autorizează pe mandatar să efectueze numai acte de conservare și de administrare; Pentru a încheia acte de înstrăinare sau grevare, tranzacții ori co

Escrocherii privind software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Consultatii medicale in strainatate

Nu uitaţi! În caz de urgenţă, sunaţi la numărul gratuit 112, de pe orice telefon mobil sau fix. Serviciile de intervenţie vă vor răspunde, oriunde vă aflaţi.  Dacă aveţi nevoie de

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participa la grupul de lucru al CSALB

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participă astăzi, 29 Noiembrie 2016, la conferința organizată de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS. Acum puteti scana Metosuccinat Sandoz 47,5 mg

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

Reduceti daunele! Raportati escrocheriile!

Stiati ca... Pestele si produsele din peste proaspete/refrigerate/congelate

Stiati ca... La cumpararea pestelui si produselor din peste proaspete/refrigerate/congelate, prima apreciere asupra gradului de prospetime a produsului o puteti forma acordati o atentie de

Folosiți-vă drepturile de credit!

Vă planificați sa cumparati un smartphone, să inlocuiți vechea mașina de spălat sau sa vă luați un automobil nou? S-ar putea oferii un credit de consum, împreună cu contractul de plată pentr

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Noiembrie 2016, ce va fi difuzat începand cu ora 19:00 &i

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Stiati ca..... produse alimentare sub forma congelata

Stiati ca... trebuie sa acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciu;

Documente de călătorie pentru cetățenii din afara UE

Cerinţe în materie de paşaport/viză Dacă sunteţi cetăţean al unei ţări terţe şi doriţi să călătoriţi pe teritoriul UE, veţi avea nevoie de un paşaport: care să rămână valabil c

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă.

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la National TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct în acest moment la National TV, în emisiunea Miezul Problemei, abordând tem

Codul Civil - Proprietatea Periodică

Două sau mai multe persoane sunt titularii dreptului de proprietate asupra unui bun, deţinând o cotă determinate din dreptul de proprietate asupra bunului , dar folosinţa asupra bunului nu e

Stati ca....produse din cacao

Stati ca....   cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata

Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la AgroTV

În câteva momente începe emisiunea „Agricultura la Raport”, difuzată în transmisiune directă pe postul de televiziune AgroTV. Președintele I

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la România TV

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va fi în direct în cateva momente la România TV, abordând teme generale din domeniul Protecției Consumator

Până la 485.700.000 lei alocați din bugetul de stat pentru Campania Electoarală

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio Maria

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 24 Noiembrie 2016, un interviu în direct pentru Radio Maria cu privire la risipa alimentară.   InfoCons (ww

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine s

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Agro TV

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va participa în această seară, începând cu ora 20:00, la emisiunea „Agricultura la Raport"

Despre Aspartam - E951

Aspartamul face parte din categoria îndulcitorilor artificiali folosiți în loc de zahăr pentru îndulcirea produselor alimentare. El are o putere de înd

Reprezentanții InfoCons participă la sedința INSMC „Alessandrescu - Rusescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 23 Noiembrie 2016, începând cu ora 09:00 la sedința Consiliului de Etică de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Antena Stars

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, este în direct în acest moment la Antena Stars, abordând teme generale în domeniul protectiei consu

Știați că... Achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor

Știați că… Este recomandat sa acordati o atentie deosebita cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor asupra modului de prezentare a ambalajului, asupra etanseitatii recipient

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la TVR2

Președinte InfoCons, Sorin Mierlea,  va participa astăzi, 22 Noiembrie 2016, începand cu ora 17:00 la emisiunea informativă „În vizor, România

COSTURILE DE ROAMING

Costurile de roaming Când utilizați telefonul mobil în alte țări din UE (pentru a efectua apeluri, trimite mesaje sau naviga pe internet), tariful aplicat de operator nu poate dep

Etichetarea produselor promotionale

Orice produs, idiferent de modul prin care ajunge în posesia consumatorului, respectiv, ca urmare a unei decizii de achiziţionare sau primit cadou/mostră împreună cu un produs achi

Domnul Sorin Mierlea a acordat un interviu pentru RFI România

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RFI România, astăzi 21 Noiembrie 2016  cu privire la reducerile de Black

ACCES LA INTERNET

Conexiunea internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la interne

Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune

Escrocheriile referitoare la spiritism şi clarviziune există de mult timp. Adesea, escrocii vă oferă secretele acestora către bogăţie şi alte planuri sau descoperiri, care conform afirmaţilor acestora

Stiati ca... Ciocolata si produsele din cacao

Escrocherii prin telefonul mobil

Escrocheriile prin telefonul mobil sunt dificil de recunoscut. Fiţi precaut dacă cineva vi se adresează ca şi cum v-ar cunoaşte sau în legătură cu apelurile pierdute de la numere necunoscute

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 19 Noiembrie 2016, ce va fi difuzat începand cu ora 19:00 &i

Stiati ca... Sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;