Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 14 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, l

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru B1 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonc astăzi, 12 Februarie 2017, pentru B1 TV cu privire la etichetarea produselor.   InfoCons

Ziua Europeană a Numarului unic de urgență 112

În fiecare an, la data de 11 februarie, se sărbătoreşte Ziua Zumărului Unic European de Urgenţă „112”, ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi

Taxele si impozitele pot fi platite in rate fara dobanda prin Cardul de Credit

Sunt 8 banci in piata care pun la dispozitia clientilor plata in rate a taxelor si impozitelor locale, fara dobanda, prin cardul de credit. Plata se poate face direct la ghiseele administrati

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena Stars

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 10 Februarie 2017, un interviu pentru Antena Stars pe tema comerțului online.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizați

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Drept

Preschimbarea și reînnoirea permisului de conducere

Reînnoire Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, trebuie să îl reînnoiți în țara în care aveți reș

VALABILITATEA ASIGURĂRII AUTO ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civ

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 8 Februarie 2017, începând cu ora 12:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (w

Mișcarea de Protecția Consumatorilor din România a semnat un Acord de Colaborare cu Inspectoratul Federal pentru Protecția Consumatorului din Mexic

Pentru prima dată în istorie, InfoCons - Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, reprezentată de domnul Președint

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 7 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, la

Noi produse în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare disponibila GRATUIT pentru telefoanele cu Android cat si pentru cele cu iOS.

Stiti ce reprezinta „Amidonul modificat” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumparat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianti, stabilizatori, indulcitori, coloranti,

Stiti ce reprezinta „Agentii de umezire”  ?

Stiti ce reprezinta „Agentii de umezire” ?

ÎMPRUMUTURI ȘI CREDITE DE CONSUM

Credite de consum Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă per

Stiti ce reprezinta „Potentiatorii de aroma” ?

Stiti ce reprezinta „Sarurile de topire” ?

Stiti ce reprezinta „Emulsifiantii”?

Cadouri dulci din ciocolata

Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțisor, Ziua femeii precum și multe alte tipuri de aniversări sunt ocazii pentru cadouri dulci din ciocolată. Dar știm ce ciocolată oferim sau primim? Acu

Stiti ce reprezinta „Agentii de incarcare” ?

Stiti ce reprezinta „Antispumantii”  ?

Stiti ce reprezinta „Antispumantii” ?

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Stiti ce reprezinta „Agentii antiaglomeranti” ?

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la evenimentul The engagement of citizens in sustainable energy

Presedintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, participa astazi, 1 Februarie 2017, la evenimentul "The engagement of citizens in sustainable energy. Sharing successful experiences

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 31 Ianuarie 2017, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neur

Care sunt cerintele pentru ca un aditiv alimentar sa se foloseasca in Comunitatea Europeana?

In Uniunea Europeana, utilizarea aditivilor are la baza cerinte foarte stricte in ceea ce priveste inlocuitatea acestora si necesitatea folosirii lor. Pentru ca un aditiv sa poata fi comercializat si

| Autor: Nicolae Dragulanescu

25 de ani de Protecție a Consumatorului

După aproape cinci decenii de respingere ideologică a societății de consum și a mișcării consumatoriste mondiale în fosta Românie planificată centralizat, de peste 25 de ani există

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 14:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arse

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (w

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, speaker la Simpozionul „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efecte”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține o alocuțiune în cadrul Simpozionului „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efect

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 10:00, la

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Simpozionul „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efecte”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa mâine, 27 Ianuarie 2017, în calitate de speaker, începând cu ora 11:00, la Simpozionul...

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 25 Ianuarie 2017, începând cu ora 10:00...

Cum este informat consumatorul cu privire la utilizarea aditivilor?

Aditivii în produse alimentare sunt etichetaţi în conformitate cu normele stabilite în Directiva 2000/13/CE. Aditivii alimentari sunt ingrediente alimentare şi

Orice substanţă poate fi utilizată ca aditiv alimentar?

Numai aditivii alimentari enumeraţi în legislaţia UE pot fi adăugaţi la produsele alimentare, iar aceasta se poate face doar în anumite condiţii. Aditivii care provoacă probleme t

Societățile de închirieri auto vor trata mai bine consumatorii

Ca urmare a creșterii semnificative a numărului de plângeri referitoare la închirierile de autovehicule, Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor a

Fiți pregătiți pentru anul 2017 cu Kit-ul Anului Nou 2017

Consumer Classroom vă poate ajuta să vă pregătiți perioada școlară a anului 2017 punându-vă la dispoziție Kit-ul Anului Nou 2017 pe care-l puteți descărca aici. In kit veți găsi chestionare

Coloranţii alimentari pot induce în eroare consumatorul – de ce sunt autorizaţi?

Utilizarea coloranţilor alimentari este considerată acceptabilă pentru următoarele scopuri: refacerea aspectului iniţial al produselor alimentare a căror culoare a fost modificată prin prelucrare,

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la Sedinta Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social

Presedintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, va participa astazi, 19 Ianuarie 2017, la Sedinta Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS).

Aditivi alimentari - Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate?

Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate? Când estimează expunerea posibilă la un aditiv alimentar, EFSA ia în considerare nivelul maxim sol

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membru al Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 17 Ianuarie 2017, începând cu ora 13:00, la

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio România - Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 17 Ianuarie 2017, în intervalul orar 13:00-14:00, la Radio România - Antena Satelor

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE SF.STEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 12 ianuarie 2017, începând cu ora 12:00 la sedința Consiliului de Etică de la SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "SF. STEFAN " Bucuresti.

Comisia propune o nouă legislație pentru a asigura o protecție mai bună a vieții private în comunicațiile electronice

Comisia propune norme de protecție la un nivel ridicat a vieții private pentru toate comunicațiile electronice și norme actualizate de protecție a datelor pentru instituțiile UE Comisia propune o nou

Participare InfoCons la prima intalnire din cadrul proiectului European METROFOOD-RI

InfoCons participa astazi, 11 Ianuarie 2017, in calitate de partener, la prima intalnire desfasurata in cadrul proiectului European METROFOOD-RI, eveniment ce se desfasoara la Bruxelles. METROFOOD-RI