Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința de deschidere a Proiectului CIVITAS - „O viață mai buna = consumator informat”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 9:30, un discurs despre necesitatea cunoașterii drepturilor consumatorilor și a mo

Noutăţi privind taxarea depozitelor şi investiţiilor

La doar sase zile de la intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal si la doar doua zile de cand calculam cu cati bani raman romanii care constituie un depozit in 2017, Guvernul a adus n

Aditivi alimentari - Care sunt condiţiile pentru autorizarea aditivilor alimentari?

Care sunt condiţiile pentru autorizarea aditivilor alimentari? Un aditiv alimentar poate fi autorizat numai în cazul în care utilizarea acestuia îndeplineşte următoarele

Claudia Boghicevici - Vicepresedinte Consiliul Judetean Arad

Democratizarea procesului de informare a însemnat un progres și pentru punerea în valoare a dreptului consumatorilor de a beneficia de servicii și bunuri de calitate superioară. Ac

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. înv. primar Marieta Neagu

Dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat și dreptul de a alege produse și servicii – e dreptul meu, dreptul consumatorului. Trăim într-o lume a banulu

Igiena produselor alimentare - atunci când deschideţi o conservă şi nu intenţionaţi să consumaţi

Atunci când deschideţi o conservă şi nu intenţionaţi să consumaţi tot conţinutul acesteia imediat, goliţi ce a rămas într-un vas, acoperiţi-l şi depozitaţi-l în frigider.

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilo - Petrea Cosmin

15 Martie, o zi pe cât de obișnuită, pe atât de importantă pentru fiecare din noi. Această zi este desemnată ca fiind ZIUA MONDIALĂ A DREPTURILOR CONSUMATORILOR, zi care marchează

Indexurile DAE FinZoom la credite și depozite în 2016

Despre anul 2016 putem spune doar că a fost un an al schimbărilor. Adoptarea Legii dării în plată și momentul Brexitului sunt doar câțiva din factorii care au influențat evoluția c

Produse de post - Halva

Continuăm și astăzi cătarea produselor de post printre rafturile magazinelor, dar astăzi parcă dorim să ne îndulcim. Alegerea noastră: Halva. Oare știm ce punem în coș? Acum este

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. univ. dr. ing. Nicolae George DRĂGULĂNESCU

Începând din anul 1983, asociația internațională a consumatorilor „Consumer International” (al cărei membru român este în prezent Asociația

Ce sunt aditivii alimentari?

Aditivii sunt substanţe utilizate pentru diferite motive – precum conservarea, colorarea, îndulcirea etc. – în prepararea produselor alimentare. Legislaţia Uniu

Produse de post - Lapte de soia

Astăzi continuăm căutarea printre rafturi a produselor pe care le putem pune pe masă cu ocazia Postului Paștelui, iar alegerea noastră este Laptele din Soia. Oare știm ce punem în coș?

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Martín Alonso Borrego-Llorente - Consul al Ambasadei Mexicului

Actualmente trăim într-o lume în care productivitatea și competitivitatea sunt interconectate la nivel global. În acest sens, am ferma convingere că toți consumatorii au

La mulți ani tuturor femeilor cu o9atitudine! | Autor: Sorin Mierlea

La mulți ani tuturor femeilor cu o9atitudine!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie le urez tuturor doamnelor și domnișoarelor un sincer „La mulți ani!” și o primăvară cu o9atitundine!

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Marius Vladu, Director Direcţia Comunicare, Cooperare şi Relaţia cu Parlamentul ANRE

Consumatorii de energie electrică și gaze naturale au drepturi și obligații, sunt protejați legal în relația contractuală cu furnizorii, dar mai ales au dreptul la o informare corectă care s

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 7 Martie 2017, începând cu ora 13:00, la&am

Produse de post - Margarina

Postul Paștelui este abia la început, iar noi continuăm căutarea printre rafturi a produselor pe care le putem pune pe masă. Astăzi ne oprim la Margarină (sau Grăsime Vegetală). Oare știm ce

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

O afacere este de succes câtă vreme pune în prim plan interesul consumatorului. Însă, prosperitatea în piața competitivă este imposibilă dacă interesele clienți

La ce folosesc aditivii?

Aditivii pot fi utilizaţi în diverse scopuri. Legislaţia UE defineşte 26 de „scopuri tehnologice”. Aditivii sunt utilizaţi, printre altele, drept: Coloranţi &

Produse de post - pate vegetal

A venit Postul Paștelui și fiecare dintre noi căutam pe rafturile magazinelor tot feluri de produse de post. Printre acestea, una dintre cele mai comune și la îndemână alegeri este

Ciprian Ladunca - CFO Metropolitan Life

Procesul de digitalizare este un factor catalizator în contextul educației financiare, este o zonă în care am investit deja, cu argumente clare în site-ul asigurari.infocons.ro și &a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio România Actualități

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 6 Martie 2017, pentru Radio România Actualități, cu privire l

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Diana Moraru

Asociația InfoCons este formată dintr-o echipă devotată, care îşi propune să sprijine toți consumatorii, implicându-se continuu şi oricând este nevoie, cu devotament, ent

Prof. Cristian Aurelia, Școala Gimnazială Nr.1 Finiș, jud. Bihor

Sunt o mare adeptă si sustinatoare a drepturilor omului, indiferent de acestea, convinderi și atitudini pe care doresc sa le transmit și elevilor mei.

VLAD BONTEA – deputat Parlamentul Romaniei

În conditiile Economiei Globalizate, în care și țara noastră e angrenată, e normal ca producătorii de bunuri de larg consum să urmărească...

Asigurarea de viata reduce dobanda creditelor de nevoi personale, dar creste DAE

Pentru siguranta beneficiarului unui credit de nevoi personale si a familiei acestuia, bancile solicita incheierea unei asigurari de viata. In cazuri neprevazute acestia sun

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Alexandra Dobre

Din punctul meu de vedere, conceptul de consumator trebuie privit ca pe o interdependență între semeni, dimensiunea este una de tip social. Oamenii au calitatea de consumator, iar cea mai bu

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la dezbaterea „Reforma în sistemul de sănătate din România. Dezbatere publică pe marginea Ordonanței de Urgență nr. 79/2016”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 2 Martie 2017, începând cu ora 10:00, la dezbaterea cu tema: „Reforma în sistemul de sănătate d

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 01 Martie 2017, pentru Antena 1, cu privire la etichetarea produselor din

1 Martie - Ziua mărțișorului

Cu ocazia Zilei Mărțișorului echipa InfoCons urează doamnelor și domnișoarelor un călduros „La mulți ani!”

Avantajele şi dezavantajele cardurilor de cumpăraturi

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, daca stii cum sa-l folosesti! Mai este denumit si „card de cumparaturi” fiindca este destinat platilor direct la comercianti (onl

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ambasador Corina Martin

În calitatea mea de ambasador pentru Mișcarea de Protecție a Consumatorilor din România doresc să adresez urarea de „La Mulți Ani!” pentru Ziua Mondială a Drept

Propunere legislativa privind etichetarea produselor alimentare

A.N.P.C. propune un act normnativ privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (UE) nr. 1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Februarie 2017, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru Europa Fm

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic în cursul zilei de azi, 28 Februarie 2017, pentru Europa Fm, cu privire la problematica

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 28 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, l

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Februarie 2017, pentru TVR1, cu privire la problematica standardelor de

Regimul fiscal aplicabil cercetătorilor

Scutire de impozit În mod normal, dacă vă stabiliţi într-o altă ţară din motive profesionale, veţi plăti impozitele în ţara respectivă. Aflați mai multe despre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Februarie 2017, pentru Antena 1, cu privire la problematica

Cât plateşti la un Credit Prima Casă cu avans de 5% comparativ cu 10%?

Luna februarie a adus surprize consumatorilor ce doresc să contracteze un Credit Prima Casă, o bancă din piaţa a decis să dubleze avansul necesar contractării unui astfel de credit, acum avan

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Radio România Actualităţi

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii PROBLEME LA ZI încep&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct la TVR 2