Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Cina de Gală Mexicană cu ocazia inaugurării săptămânii gastronomice „México de mis Sabores”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 20 Martie 2017, la Cina de Gală Mexicană organizată de Ambasada Mexicului în România cu ocazia inaugurării

Autoritățile și asociațiile pentru protecția consumatorilor din UE au primit un număr tot mai mare de plângeri din partea consumatorilor, care au fost ținta unor fraude sau înșelăt

Sosuri: Ketchup - știi ce mănânci?

Săptămâna aceasta ne îndreptăm atenția în călătoria noastră printre rafturile magzinelor către sosuri. Alegerea de astăzi: Ketchup

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru RTV cu privire la Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare, disponibila GRATUIT pe

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Spectacolul Artistic Albanezo-Român organizat de Soprana Arlina Morava

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 17 Martie 2017, la Spectacolul Artistic Albanezo-Român organizat de Soprana Arlina Morava.   InfoCons (

Informaţii esenţiale despre ce drepturi aveţi dumneavoastră la cumpărături

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor d

Combaterea declarațiilor înșelătoare privind caracterul ecologic

Sustenabilitatea ne privește pe toți, de la cei sceptici în privința condițiilor climatice până la ecologiștii convinși. Se știe că creșterea consumului a accentuat presiunea asupr

Cutia de fericire - Bomboane de Ciocolată

Chiar dacă evenimentele organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor - 15 Martie, ne-au captat puțin atenția, nu am uitat că luna aceasta sărbătorim femeia. Astăzi o îndu

Mașini cumpărate sau luate în leasing din Uniunea Europeană

Ca cetățean european, puteți cumpăra sau vinde o mașină oriunde în UE. Dreptul la protecție juridică Drepturile pe care le aveți când cumpărați o mașină în str

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor -  Sorin Stănică - Subcomisar de poliţie - Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Stănică - Subcomisar de poliţie - Inspectoratul General al Poliţiei Române - Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii

Colaborarea dintre Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, şi InfoCons

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința Națională a Brokerilor de Asigurări și Pensii

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține astăzi, 16 Martie 2017, începând cu ora 9:00, un discurs cu ocazia Conferinței Naționale a Brokerilor de Asigurări și Pens

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a participat la expoziția de pictură „Culorile Bucovinei”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a participat astăzi, 15 Martie 2017, la expoziția de pictură „Culorile Bucovinei”.   InfoCons (www.infoc

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Tg. Mureș

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 15 Martie 2017, pentru Radio Tg. Mureș, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor.

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Oana Cociașu, Președinte RAC

Avand in vedere ca sloganul EASA (European Alliance of Advertising Standards) despre autoreglementare este LEGAL, DECENT, TRUTHFUL, HONEST, si pentru ca RAC (Consiliul Roman de Publicitate) e

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Iulia Fuior - Preşedinte APC INFO-SCUT Suceava

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor a fost proclamată și prin Rezoluția nr. 39/248 din 1985 a Adunării Generale a ONU, intitulată "Principiile directoare pentru protecția consumatorilor&am

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ştefan Iordache, lect. dr., Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Geografie, Departamentul de Meteorologie-Hidrologie

Realităţile vieţii m-au convins şi mă conving zilnic de însemnătatea existenţei acestei componente importante a vieţii sociale numită generic "protecţia consumatorilor". Pledez pub

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului – FACIAS

Trăim într-o societate marcată de consum.  Dezvoltarea industriilor și serviciilor de tot felul sunt dependente de acest factor. În acest context consumatorul, privit ca u

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Marcel Popescu

Protecția consumatorilor reprezintă un grup de legi și de organizații (de stat sau/și ONG-uri) care au ca scop să asigure protejarea drepturilor consumatorilor în raporturile lor cu producăt

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Bogdan Andriescu, presedinte UNSICAR

“Consumatorii, fie ei activi, nehotărâți sau pasivi, reprezintă, pentru orice industrie, cel mai important grup de stakeholderi. De aceea, este foarte important ca vocea lor să fie

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Medeea Marinescu

Am învaţat în ultimii ani, odată cu democraţia, ce înseamnă să ai nu numai obligaţii (cum, din păcate, am fost obişnuiţi până în '89), dar şi dre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Trinitas

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 15 Martie 2017, pentru Radio Trinitas, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor.

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Andreea Paul - Președinte INACO - Inițiativa pentru Competitivitate

O9atitudine dedicată protecției consumatorilor este o necesitate, la fel ca și nevoia de competitivitate. Nu doar de Ziua Mondială, ci în fiecare zi!  Cunosc echipa dumneavoastră d

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Maria

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 15 Martie 2017, pentru Radio Maria, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor. &a

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Daniela Nane

InfoCons este un promotor al informării şi educării consumatorilor pe toate palierele de vârstă, sex, nivel intelectual si social. Consumatori de produse, servicii, cultură, educaţie, suntem

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu în cursul zilei de astăzi, 15 Martie 2017, pentru Radio Antena Satelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumator

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ing. Gheorghe Chioaru, C.A.R.P. Omenia

Zilele trecute am întâlnit următorul slogan: „Un om informat valorează cât doi! Un om informat este un om protejat!”. M-a făcut să mă gândes

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. univ. dr. Nicoale Istudor, Rectorul ASE Bucuresti

Societatea noastra poate progresa pe fond numai cu o9atitudine fata de cel ce se afla in centrul ei: consumatorul. Este mesajul cu care vrem sa plece "in lume!" absolvenții nostri! Numai o9

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Marius-Alexandru DUNCA, MTS

Respectarea drepturilor fundamentale și esențiale ale consumatorilor a fost, este și va rămâne o prioritate pentru mine. În calitate de ministru al tineretului și sportului voi mi

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Florin Lixandru, ISMB

Protecția consumatorilor este o temă care a apărut în discuție încă din secolul VIII iar primele organizații în domeniul protecției consumatorilor au apărut în

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Irina Chitu, FinZoom

Cu totii avem dreptul de a fi informati, dar si obligatia de a ne informa. Fie ca avem un cont bancar in care ne incasam salariul, fie ca avem un credit la o banca sau la C.A.R., avem un card, un depo

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Paul Anghel - Director General ANPC

Pe 15 Martie 1962, într-un discurs în fata Congresului American, președintele american J.F. Kennedy a enunțat patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate,

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ruxandra Voda, Telekom

Credem cu tărie în dreptul românilor de a avea acces la cele mai bune surse de informare referitoare la drepturile lor în calitate de consumatori. Telekom Romania va susţ

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Bogdan Pandelică, Președinte ANPC

15 martie este Ziua Mondială a Consumatorilor, o zi cu importante semnificații pentru toți consumatorii. În fiecare zi, ANPC este parte din viața cotidiană a consumatorilor. Concu

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard

Viziunea Mastercard este de a conecta consumatorii cu cele mai rapide, simple şi sigure metode de plată şi, totodată, de a-i informa constant despre multiplele beneficii ale plăţilor electronice. Obie

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Varga Florentina - Radio România Actualităţi

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită și în țara noastră, atrage atenția asupra conștientizării unor drepturi de care, de cele mai multe ori, nici nu realizăm. Î

1 din 4 cetăţeni ai Uniunii Europene fumează!

Stiati ca 1 din 4 persoane cu varsta de 15 ani sau peste, din Uniunea Europeana, este fumatoare si 1 din 5 persoane se confrunta cu fumatul pasiv?   În timp ce puțin p

O Lume Digitală Mai Bună #BetterDigitalWorld

Tehnologia digitală are un impact dramatic asupra consumatorilor din întreaga lume, creând numeroase beneficii noi, inclusiv o comunicare mai bună, accesul la informații, o alegere

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Mierlea, Președinte InfoCons | Autor: Sorin Mierlea

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbatorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecaruia, și să luam atitudine de câte o

O Lume Digitală Mai Bună  #BetterDigitalWorld

O Lume Digitală Mai Bună #BetterDigitalWorld

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1 cu privire la problematica standardelor de calitate diferită a produselor în țările din Europa

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 14 Martie 2017, pentru Antena 1, cu privire la problematica standardelor d

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a RUCODEM

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 16:30, la Sesiunea Deschisă organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activit

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Bart Combée - President Consumers International

We want to make consumers as strong as the companies they deal with in their daily lives. At world consumer rights day, consumer organizations from all over the world join together to inform consumer

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 10:00, la&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința de deschidere a Proiectului CIVITAS - „O viață mai buna = consumator informat”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține astăzi, 14 Martie 2017, începând cu ora 9:30, un discurs despre necesitatea cunoașterii drepturilor consumatorilor și a mo

Noutăţi privind taxarea depozitelor şi investiţiilor

La doar sase zile de la intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal si la doar doua zile de cand calculam cu cati bani raman romanii care constituie un depozit in 2017, Guvernul a adus n

Aditivi alimentari - Care sunt condiţiile pentru autorizarea aditivilor alimentari?

Care sunt condiţiile pentru autorizarea aditivilor alimentari? Un aditiv alimentar poate fi autorizat numai în cazul în care utilizarea acestuia îndeplineşte următoarele

Claudia Boghicevici - Vicepresedinte Consiliul Judetean Arad

Democratizarea procesului de informare a însemnat un progres și pentru punerea în valoare a dreptului consumatorilor de a beneficia de servicii și bunuri de calitate superioară. Ac

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Prof. înv. primar Marieta Neagu