Cum se produc inundațiile

Inundațiile se produc de regulă atunci când precipitațiile prelungite, precipitațiile intense pe o perioadă scurtă de timp (de regulă vara) sau un blocaj de gheață ori alte materiale provoac

Stiaţi că... Achiziţia produselor cosmetice

Stiaţi că... achiziţia cosmeticelor trebuie efectuată numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care vor

Drepturile pasagerilor transportului naval

Ştiaţi că beneficiaţi de anumite drepturi când călătoriţi cu vaporul în UE? În primul rând, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită na

Știați că... Ciocolata și produsele din cacao

Stiati ca... la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolat

Acces la internet

Conexiunea internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la interne

Consultații medicale în străinătate

Nu uitaţi! În caz de urgenţă, sunaţi la numărul gratuit 112, de pe orice telefon mobil sau fix. Serviciile de intervenţie vă vor răspunde, oriunde vă aflaţi.  Dacă aveţi nevoie de

Igiena produselor alimentare, păstraţi alimentele în siguranţă

Reguli generale în gospodării Păstraţi alimentele în siguranţă Dacă afară este cald, este bine să ajungeţi acasă cu alimentele cumpărate în cel mai scurt timp posibil,

Câteva reguli simple - rezistența la antibiotice

Câteva reguli simple pentru a preveni apariția rezistenței la antibiotice: Nu folosi antibiotice dacă nu îți sunt prescrise de un medic. Nu insista să primeşti antibiotic dacă m

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Drept

Cutremurele în România

Pe teritoriul României există mai multe zone seismice (Vrancea, Banat, Făgăraș, Dobrogea etc.). Dintre acestea, cea mai activă este zona Vrancea, acolo  producându-se zil

Știați că....produse din lapte

Stiati ca ... trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

După cutremur - cum să rămâi în siguranță

Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! În cazul în care simțiți miros de gaze închideți robinetul de alimentare și aerisiți locuința. Nu utilizați instalați

2.636,8 lei salariu mediul lunar/angajat pe raza Judetului Călărași

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Călărași cu privire la alocarea bugetara aferenta cheltuielilor adminis

2.013,33 lei salariu mediul lunar/angajat pe raza Județului Ilfov

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Ilfov cu privire la alocarea bugetara aferentă cheltuielilor administra

1.960,72 lei salariu mediul lunar/angajat pe raza Judetului Giurgiu

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Giurgiu cu privire la alocarea bugetara aferenta cheltuielilor administ

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteți utiliza moneda euro în 19 țări din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Înscrierea și admiterea la universitate

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, aveţi dreptul de a studia la orice universitate din UE, în aceleaşi condiţii ca cetăţenii ţării în care se află universitatea

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR

Ieri, 27 Iulie 2017 , domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru TVR  pe tema studiului realizat de InfoCons privind dublu standard&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RTV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic pentru RTV cu privire la comertul on-line, drepturi si obligatii.   InfoCons (www.infocons.ro), unica org

Rezultatele unei noi anchete indică o creștere a cererii consumatorilor din UE pentru cumpărăturile online transfrontaliere

Ediția din 2017 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori arată că tot mai mulți consumatori din UE fac cumpărături online și că încrederea acestora în comerțul electro

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Festivitatea de premiere a Concursului de Proiecte de Mediu „Închide! Stinge! Reciclează!”

Astăzi, 25 Iulie 2017, începând cu ora 18 va avea loc Festivitatea de Premiere a elevilor din cadrul Concursului Național de Proiecte de Mediu „Închide! Stinge! Reciclează!&

O lume digitală mai bună

Tehnologia digitală are un impact dramatic asupra consumatorilor din întreaga lume, creând numeroase beneficii noi, inclusiv o mai bună comunicare, accesul la informații și o mai m

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 25 Iulie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Radio Romania

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 25 Iulie 2017 pentru Radio Romania pe tema studiului realizat de InfoCons privind dublu sta

Aplicatia InfoCons accesibila pentru mai mulți utilizatori!

Versiunea pentru Android a aplicației InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android și iOS, a primit o nouă actualizare, devenind accesibilă pentru o gamă mai largă de dispozitive. Acces

Asistenţă medicală neplanificată: plăţi şi rambursări

Utilizând cardul european de asigurări sociale de sănătate Dacă aveţi nevoie de tratament medical în timp ce vă aflaţi în altă ţară din UE, prezentarea cardului

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru RFI

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 24 Iunie 2017 pentru RFI pe tema studiului realizat de InfoCons privind dublu standard&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena Stars

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu astăzi, 24 Iulie 2017 pentru Antena Start  pe tema studiului realizat de InfoCons privind

Concursul National de Proiecte de Mediu continuă și astăzi cu prezentarea proiectelor de mediu.

Duminică, 23 Iulie 2017, elevii de gimnaziu și liceu au susținut proiectele pregătite în cadrul Concursului Național Proiecte de Mediu organizat la Muncel, activități-le din cadrul Concursului c

Doar 24% dintre piețele reședințelor de județ funcționează cu aviz/autorizație de securitate la incendiu

Autorizație de funcționare? De securitate la incendiu? De securitate alimentară? 18,51% dintre piețe fără aviz de funcționare!

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Digi TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Digi TV astăzi, 23 Iulie 2017, pe tema studiului realizat de InfoCons privind dublu standard al c

Dublu standard al calității: Fanta cu mai puțin suc de fructe, Milka cu mai multe E-uri în România

În urma studiului au fost identificate două produse cu diferențe în lista de ingrediente și valori nutriționale, respectiv Fanta Portocale - Băutura răcoritoare carbogazoasă cu suc de port

Stiaţi că... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Doar 28 de județe vor avea depozite de deșeuri! Oare unde se depozitează toate deșeurile în această țară?!

La nivelul Municipiilor vor exista doar 35 de depozite de deșeuri municipale, conforme la data efectuării studiului, distribuite pe raza a 28 de județe. Oare unde se vor duce deșeurile din resul țării

InfoCons Partener al Concursului National de Proiecte de mediu -  Faza naționala 2017 - Tabăra Muncel

InfoCons Partener al Concursului National de Proiecte de mediu - Faza naționala 2017 - Tabăra Muncel

InfoCons este, și în acest an, partener oficial al Concursului Național de Proiecte de Mediu, organizat de Ministerul Educației Nationale. Tabara are loc la Muncel, în județul Iaș

Acrilamidă: vot în favoarea propunerii Comisiei de a reduce prezența acestei substanțe în produsele alimentare

Acrilamida este o substanță cancerigenă care se formează din asparagina liberă (un aminoacid) și din zaharurile prezente în mod natural, mai ales în produsele pe bază de cartofi sau de cer

Reprezentantul Federației Asociațiilor de Consumatori a fost desemnat Vicepreședinte al COCON

Reprezentantul Federației Asociațiilor de Consumatori, Ovidiu Costin Neagu, a fost desemnat marți, 18 Iulie 2017, vicepreședinte al Comitetului Consumatorilor COCON din cadrul Asociației de Standardiz

Tu cum îți faci cumpărăturile? 80% dintre consumatorii chestionați aleg produsele în funcție de preț

InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la atitudinea consumatorului român la cumpărături precum și asupra influențelor exterioare ca

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 20 Iulie 2017, pentru TVR 1, cu privire la Centrul de Consiliere si Consul

Doar 19,06% din imobilele de pe raza Județului Ilfov sunt racordate la rețeaua de apă potabilă

În perioada martie – aprilie 2017 Asociația InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Ilfov cu privire la existența rețelelor de apă potabila, gaze naturale,

Doar 28,72% din imobilele din județul Giurgiu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă

InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Giurgiu cu privire la existența rețelelor de apă potabila, gaze naturale, canalizare și energie electrică, raportate la anul 2016 și pr

Participare în cadrul Taberei de Creație „Vara pe uliță”

InfoCons participă astăzi, 20 Iulie 2017, la Tabăra de Creație „Vara pe uliță”, organizată în parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Doar 40,29% din imobilele de pe raza Județului Călărași sunt racordate la rețeaua de apă potabilă

InfoCons a realizat un studiu la nivelul primăriilor din Județul Călărași cu privire la existența rețelelor de apă potabila, gaze naturale, canalizare și energie electrică, raportate la anul 2016 și p

Participare sedinta Consiliul Director ASRO

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă astăzi, 20 Iulie 2017, în calitate de membru, la ședința Consiliului Director - ASRO. Ordinea de zi cuprinde: Numirea direct