Asistenţă medicală pentru cetăţenii care locuiesc în altă ţară din UE

Când vă mutaţi în altă ţară din UE, puteţi beneficia de asistenţă medicală în aceleaşi condiţii ca şi rezidenţii ţării respective. Stabilirea ţ

Codul civil – Ce înseamna raportul donațiilor?

Este  obligația pe care o au între ei soțul supraviețuitor și descendenții defunctului care vin efectiv și împreună cu dreptul de &

Reprezentatii InfoCons la Targul de Turism

Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor participă în perioada 22 - 25 februarie 2018, la Târgul de Turism al Romaniei, ce se desfășoară la ROMEXPO (http://

Află mai multe despre TOXIINFECȚII

Ce sunt toxiinfecțiile alimentare? Toxiinfecțiile alimentare sunt boli acute, având cauză toxică sau infecțioasa, apărute după consumul unor alimente contaminate cu microorganisme sau toxin

Ghid practic pentru prevenirea incendiilor

Nu folositi instalatiile de incalzire cu defectiuni sau cu improvizatii! Verificati cosurile de evacuare a fumului. Nu utilizati aeroterme, radiatoare, calorifere electrice improvizate! Nu incalzit

Fiecare român generează anual 76 kg de deșeuri alimentare

Conform unui studiu realizat în anul 2013, cei mai mari generatori de deșeuri alimentare, exprimate în kg pe cap de locuitor, sunt Țările de Jos (541 kg), Belgia (345 kg), Cipru (3

Noul regulament privind producția ecologică

Asociația InfoCons la Tărgul de Turism al României

Codul civil – Cand se deschide mostenirea?

Moştenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia. Deschiderea moştenirii nu trebuie să fie confundată cu deschiderea procedurii succesorale (ad

Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice

Ai solicitat bonul fiscal și nu ți-a fost oferit? Ia atitudine! Apelează Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice la 0800 800 085 pentru a sesiza orice neregulă! Serviciul TelVerde al

Află care sunt regulile afisarii preturilor

Care sunt obligațiile comerciantului, atunci când afișează prețurile? Ce informații trebuie să găsești pe o etichetă? Prețul este un factor crucial în decizia de cumpărare. Aces

Pericolele spirulinei

Spirulina este unul dintre alimentele ”la modă”, și unul dintre cele mai vândute suplimente alimentare în magazine sau pe internet.  Cei care o v&a

În timpul cutremurului

În locuință Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! Nu ieșiţi, și nu fugiţi pe scări! Nu utilizaţi liftul! Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiecte c

Codul Civil - Cine poate fi numit tutore?

1. Cine poate fi numit tutore? Orice persoană fizică sau soţul şi soţia, împreună, dacă nu se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Codul Civi

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi autocarul

Când cumpăraţi un bilet de autobuz sau de autocar, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. Dr

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 20 Februarie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econ

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Cuplurile necăsătorite

Partenerii care locuiesc împreună în mod stabil și continuu au anumite drepturi valabile în toată Europa, chiar dacă parteneriatul nu le-a fost înregistrat &

S-a înființat  Asociația Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică

S-a înființat Asociația Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică

Pentru o mai bună educare și informare a consumatorilor în domeniul energiei s-a înființat  Asociația Consumatorilor de Gaz și Energie Electrică, ce are drept obiect de ac

O lume digitală mai bună – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului

Principala temă de anul acesta a Mișcării de Protecție a Consumatorilor la nivel mondial este comerțul electronic. Comerțul electronic reprezintă activitatea de vânzare sau cumpărare prin in

142 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși

Pe data de 19 februarie 1876, la Hobița, un sat din comuna Peștișani a venit pe lume cel de-al șaselea copil, ai căminarului Radu Nicolae și Maria Brâncuși. După ce a urmat Școala de Arte ș

Evacuarea în caz de urgență

În cazul în care primiți mesaje să evacuați zona în care vă găsiți, toate informațiile necesare pentru evacuare se transmit prin stațiile de radio și TV sau se anunță pri

Codul civil – Ce este ipoteca

Ce este ipoteca? Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executarii unei obligatii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile. Ipotecile pot

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Observator

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Observator pe tema studiului realizat de InfoCons privind corpurilor de iluminat.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Avalanșa

Avalanșa este o deplasare rapidă a zăpezii de pe versantul unui munte, adesea având în compoziție aer și apă, dar uneori poate conține și roci sau bolovani. Atenție, pericolul de

Recomandarea ASF către consumatori pentru încheierea poliţelor de asigurare RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF doreşte să recomande consumatorilor atenţie sporită la achiziţionarea poliţelor de asigurare auto RCA (asigurări obligatorii de răspundere civilă), &ic

Impactul deseurilor alimentare asupra mediului

1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite in fiecare an, contribuind direct la deficitul de alimente, stresul la apei ( determina deteriorarea resurselor de apa in ceea ce priveste cantitatea si c

Codul Civil - Despre ocrotirea persoanei fizice

1. Există modificări importante în ceea ce privește ocrotirea persoanei fizice? Ocrotirea este reglementată la fel ca în vechiul Cod civil, numai că toate atribuţiile se

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, întâlnire cu Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, Jose Guillermo Ordorica Robles

In cursul zilei de astăzi, domnul Sorin MierleaPreședintele InfoCons, a participat la o întalnire cu  Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane &icir

Ce trebuie să fac și la ce trebuie să fiu atent când achit rovinieta

La momentul la care vă prezentați într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinie

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 15 Februarie 2018, începând cu ora 14:30, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru

Valabilitatea asigurării obligatorii și facultative

Când înmatriculați o mașină în altă țară din UE, aveți nevoie de o asigurare auto de răspundere civilă. Această asigurare obligatorie

Știați că...despre suplimentele alimentare

Știați că... Trebuie să acordați o atenție deosebită la cumpărarea suplimentelor alimentare. Informați-vă, înainte de achiziționarea lor, despre efectele lor asupra orga

Ghidul RCA

Ghidul RCA este o publicație care cuprinde informații complete și utile cu privire la încheierea unei polițe de răspundere civilă auto.Ghidul răspunde unor întrebări de la

Escrocherii privind software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Codul civil – Forme specifice de mandate care au fost special reglementate

Codul civil – Forme specifie de mandate care au fost special reglementate Există anumite forme specifice de mandat care au fost reglementate special în Codul Civil? Da,&

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru PRO TV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru știrile PRO TV pe tema drepturilor și obligațiile consumatorilor de bunuri din metale prețioase și/sau pietre prețioa

Ambalajele produselor fast food

Un studiu de piață realizat in primavara anului 2017 de Consiliul Consumatorilor din Danemarca a verificat conținutul de fluoruri din ambalajale mâncării de tip fast food. Substanțele care c

Siguranța și securitatea aeriană

Bagajul de mână și bagajul de cală Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în ve

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 13 Februarie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Econ

Sfaturi utile pentru combaterea risipei alimentare : Congelarea!

Dacă mâncați doar o cantitate mică de pâine, puneți-o la congelator când ajungeţi acasă și scoateți doar câteva felii cu câteva ore înainte

Știați că... vânzarea cu amănuntul în vrac a produselor alimentare

Știați că... La locul de comercializare a produselor tip pâine, produse de panificaţie șiproduse de patiserie, pe etichetă, alături de informaţiile privind denu

Cum se produc cutremurele?

Cutremurele sunt generate de regulă, de mișcarea plăcilor tectonice. Erupţiile vulcanice pot de asemenea să determine producerea cutremurelor. Dintre cauzele externe pot fi menționate: prăbuș

Pe timpul sezonului rece

Ascultaţi la radio, televiziune, buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă. Mâncaţi regulat şi beţi lichide, dar evita

Știați că îndemnurile directe adresate copiilor reprezintă o practică comercială interzisă?

Includerea în reclamă a îndemnului direct adresat copiilor de a cumpăra produsele promovate sau de a convinge părinții sau alți adulți să le cumpere produsele promovate reprezintă

Documente de călătorie pentru minori

Pe lângă pașaport sau actul de identitate, toți copiii care călătoresc: singuri sau cu adulți care nu sunt tutorii lor legali sau cu un singur părinte pot avea nevoie de o autorizați

Închirierea unei mașini