| Autor: Nicolae Dragulanescu

25 de ani de Protecție a Consumatorului

După aproape cinci decenii de respingere ideologică a societății de consum și a mișcării consumatoriste mondiale în fosta Românie planificată centralizat, de peste 25 de ani există

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 14:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arse

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.   InfoCons (w

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, speaker la Simpozionul „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efecte”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține o alocuțiune în cadrul Simpozionului „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efect

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 27 Ianuarie 2017, începând cu ora 10:00, la

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Simpozionul „Noul Regulament General privind Protecția Datelor – implicații și efecte”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va participa mâine, 27 Ianuarie 2017, în calitate de speaker, începând cu ora 11:00, la Simpozionul...

Achiziţionarea unui automobil în străinătate

Compararea preţurilor Puteţi cumpăra o maşină din orice ţară a Uniunii. Când comparaţi preţurile practicate în diferite ţări pentru un anumit model, asiguraţi-vă că este vorba de

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 25 Ianuarie 2017, începând cu ora 10:00...

Cum este informat consumatorul cu privire la utilizarea aditivilor?

Aditivii în produse alimentare sunt etichetaţi în conformitate cu normele stabilite în Directiva 2000/13/CE. Aditivii alimentari sunt ingrediente alimentare şi

Orice substanţă poate fi utilizată ca aditiv alimentar?

Numai aditivii alimentari enumeraţi în legislaţia UE pot fi adăugaţi la produsele alimentare, iar aceasta se poate face doar în anumite condiţii. Aditivii care provoacă probleme t

Societățile de închirieri auto vor trata mai bine consumatorii

Ca urmare a creșterii semnificative a numărului de plângeri referitoare la închirierile de autovehicule, Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor a

Fiți pregătiți pentru anul 2017 cu Kit-ul Anului Nou 2017

Consumer Classroom vă poate ajuta să vă pregătiți perioada școlară a anului 2017 punându-vă la dispoziție Kit-ul Anului Nou 2017 pe care-l puteți descărca aici. In kit veți găsi chestionare

Coloranţii alimentari pot induce în eroare consumatorul – de ce sunt autorizaţi?

Utilizarea coloranţilor alimentari este considerată acceptabilă pentru următoarele scopuri: refacerea aspectului iniţial al produselor alimentare a căror culoare a fost modificată prin prelucrare,

Presedintele InfoCons, Sorin Mierlea, participa la Sedinta Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social

Presedintele InfoCons, Domnul Sorin Mierlea, va participa astazi, 19 Ianuarie 2017, la Sedinta Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS).

Aditivi alimentari - Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate?

Este posibil să se consume aditivi alimentari la niveluri periculos de ridicate? Când estimează expunerea posibilă la un aditiv alimentar, EFSA ia în considerare nivelul maxim sol

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membru al Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 17 Ianuarie 2017, începând cu ora 13:00, la

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio România - Antena Satelor

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct astăzi, 17 Ianuarie 2017, în intervalul orar 13:00-14:00, la Radio România - Antena Satelor

Euro, transferul de numerar şi plata cu cardul

Euro Puteți utiliza moneda euro în 19 țări din UE: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Portugalia, Slo

Reguli de prevenire a incendiilor - Mijloacele de încălzire

Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea li

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE SF.STEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 12 ianuarie 2017, începând cu ora 12:00 la sedința Consiliului de Etică de la SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "SF. STEFAN " Bucuresti.

Comisia propune o nouă legislație pentru a asigura o protecție mai bună a vieții private în comunicațiile electronice

Comisia propune norme de protecție la un nivel ridicat a vieții private pentru toate comunicațiile electronice și norme actualizate de protecție a datelor pentru instituțiile UE Comisia propune o nou

Participare InfoCons la prima intalnire din cadrul proiectului European METROFOOD-RI

InfoCons participa astazi, 11 Ianuarie 2017, in calitate de partener, la prima intalnire desfasurata in cadrul proiectului European METROFOOD-RI, eveniment ce se desfasoara la Bruxelles. METROFOOD-RI

Participarea InfoCons la sedinta Plenului Consiliului Economic si Social

Reprezentantul Asociatia InfoCons in calitate de membru al Plenului Consiliului Economic si Social, participa astazi 10.01.2017 incepand cu ora 13:00 la cea de-a doua sedinta desfasurata in cursul ace

Stiati ca... Articole de imbracaminte si articole textile purtate sau uzate

Stiati ca... consumatorii trebuie sa achizitioneze doar din magazine si/sau raioane specializate in acest sens (in niciun caz de la tarabe sau de pe strada), unde se elibereaza documente de cumpara

Sezonul rece

Înainte de sosirea sezonului rece trebuie să vă asigurați următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie

La mulți ani cu ocazia Sfântului Ioan Botezătorul !

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Ioan Botezatorul , Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmite tuturor celor care poartă acest nume

Chestionar: Antibioticele în lanțul alimentar: Cât de multe știi?

Completează chestionarul despre antibioticele în lanțul alimentar și află cât de multe știi!

Reprezentanții InfoCons participă la Proiectul Erasmus Plus „Connect to human rights”

Reprezentanții InfoCons participă la activitățile organizate în cadrul Proiectului Erasmus Plus „Connect to human rights”, în Austria, activitate desfășurată &a

Stiati ca....produse din lapte

Stiati ca ... trebuie sa acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta

La mulți ani cu ocazia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare!

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmite tuturor celor care poartă acest

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc. În

La Mulți Ani, cu o9atitudine pentru Noul An !

Sa fie mai bun, să fim mai buni, să nu uităm să iubim și să înțelegem că iubirea este unică și este sentimentul dat de Dumnezeu nouă oamenilor, să putem simți Raiul pe Pămâ

La mulți ani cu ocazia Sfântului Ștefan

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sfântului Apostol Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor transmit

Căsătoria

Căsătoria civilă (legală, fără nicio legătură cu religia) este recunoscută în toate ţările UE. Pentru alte forme de parteneriat, cum ar fi parteneriatul înregist

Stiati ca... Sortimente de orez

Stiati ca... Acordati o atentie deosebita la cumpararea diferitelor sortimente de orez si, daca este posibil, apreciati calitatea produsului prin intermediul spatiilor transparente ale ambalajului;

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Burse şi locuri de muncă pentru cercetători

Nu se aplică restricţii naţionale. Cercetătorii europeni au acces la programe de formare şi la oportunităţi de angajare finanţate din burse naţionale, chiar dacă nu sunt cetăţeni sau reziden

Reprezentanții InfoCons au participat la serbarea de Craciun alaturi de copiii de la ”Rază de Lumină”

Reprezentanții InfoCons au sărbătorit miercuri, 21 Decembrie 2016, alaturi de beneficiarii Complexului de Servicii ”Rază de Lumină” Brașov, venirea Crăciunului. Cu mic și mare am &

ASISTENŢĂ MEDICALĂ PLANIFICATĂ: PLĂŢI ŞI RAMBURSĂRI

Costurile pot fi acoperite în două moduri: 1. Asiguratorul dumneavoastră poate acoperi costurile direct.   Acest sistem este valabil în cazul unităţilor medic

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor pentru anul 2017 să fie “ Consumatorii in epoca digitala”

Toate activitatile desfasurate la nivel mondial se vor realiza sub egida Campaniei “Construirea unei lumi digitale mai bune in care consumatorii pot avea incredere!”.Protectia cons

Stiati ca....produse din cacao

Stati ca....  cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao acordati atente deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate); aveti dreptul sa refuzati sa cumparati ciocolata si

Sărbători Fericite!

Echipa InfoCons vă urează Sărbători Fericite împreună cu cei dragi și îți este alături oriunde ai fi, fie că mergi la cumpărături, fie că stai acasă sau că pleci în excur

Verifică datele

Daca nu intentionati sa mancati un anumit produs cu o data de valabilitate mai redusa, uitati-va dupa unul cu o durata mai lunga sau planificati sa-l cumparati in ziua in acare aveti nevoie de el. &a

Testeaza carnea de porc pentru parazitul Trichinella spp! Afla unde!

Suntem in preajma sarbatorilor de Craciun, am taiat porcul sau il vom taia în zilele urmatoare, dacă nu chiar astazi. Dar inainte de a consuma chiar si o bucatica de soric sa facem analiza d

Mesajul de sarbatori al ambasadorului InfoCons Corina Martin

In calitate de Ambasador pentru miscarea de protectie a consumatorilor, le doresc turistilor si consumatorilor romani de servicii turistice vacante si rezervari in siguranta. Ca intotdeauna, va recom

Reprezentantii InfoCons si ai Federatiei Asociatiilor de Consumatori participă la grupul consultativ al ANPC