Lansarea site-ului centenar.infocons.ro

Site-ul oficial al proiectului ”o9atitudine pentru cultură! România 100!” cuprinde diverse materiale privitoare la istoria țării noastre, realizate în cadrul proiectului.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct prin telefon la TVR Moldova

Tema discuției este diminuarea risipei alimentare și experiența pe care o are România în acest subiect.

Obeliscul, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Monumentul a fost realizat de către sculptorul Iosif Fekete și arhitectul Octavian Mihălțan.

Reprezentantul InfoCons participă la Consiliul Etic al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" din București

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 30 Octombrie 2018, începând cu ora 10:30 la sedința Consiliului Etic al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia"

Piața Universității, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Piața Universității este probabil cea mai cunoscută piață din România, constituind ,,kilometrul zero” al rețelei de șosele a țării.

Ministerul Finanțelor Publice - Direcția Generală Ajutor de Stat a semnat un Protocol de colaborare cu InfoCons

Ministerul Finanțelor Publice - Direcția Generală Ajutor de Stat a încheiat un Protocol de colaborare cu InfoCons - Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea

Comisia Europeană lansează un nou instrument pentru a sprijini predarea și învățarea digitală în școli

Comisia Europeană a prezentat un nou instrument pentru a sprijini toate școlile din UE, precum și din Rusia, Georgia și Serbia în evaluarea modului în care acestea utilizează tehno

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Ştiaţi că...   Trebuie acordată o atenţie deosebită când cumpăraţi lapte şi produse din lapte.

Foișorul de Foc, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Foișorul de Foc este situat la intersecția străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, aproape de biserica Oborul – Vechi. Foișorul a fost construit pentru observare, în eventualitatea

Pesta Porcină Africană confirmată într-o gospodărie din județul Vrancea

Pesta Porcină Africană confirmată într-o gospodărie din localitatea Lespezi, comuna Homocea, județul Vrancea.

După cutremur - cum să rămâi în siguranță

Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! În cazul în care simțiți miros de gaze închideți robinetul de alimentare și aerisiți locuința.

Gara de Nord, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Situată în piața ce îi poartă numele, Gara de Nord este cel mai mare punct feroviar al țării.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 266 de localități din 15 județe, cu un număr de 1.042 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale).

Ce reprezintă E203 - Sorbat de calciu?

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de calciu a acidului sorbic E200.

Bilanț portabilitate: peste 5,1 milioane de numere portate în 10 ani

„De peste 10 ani, utilizatorii au libertatea de a-şi alege furnizorul de telefonie păstrându-şi în acelaşi timp numărul de telefon, facilitate care a contribuit la jocul

La mulți ani cu ocazia Sf. Dumitru!

Cu ocazia sărbătorii ortodoxe a Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, InfoCons - Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor transmite tuturor celor care poartă acest nume

Programul de lucru al Comisiei pentru anul 2019: respectarea promisiunilor și pregătirea pentru viitor

Comisia Europeană a prezentat programul de lucru pentru anul 2019, care stabilește trei priorități principale pentru acest an: ajungerea la un acord rapid cu privire la propunerile legislative deja pr

Strada Cuza (Golia) din Iași, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Astăzi clădirea adăpostește Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Iași.

Reprezentantul InfoCons participă la Consilul Etic al Spitalului de Penumoftiziologie „Sf. Ștefan”

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 25 Octombrie 2018, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului Etic de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ștefan”

Ziua Armatei Române

În fiecare an, pe data de 25 octombrie, se sărbătorește Ziua Armatei Române.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct, în cadrul emisiunii Star Matinal

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct începând cu ora 10:30, în cadrul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena

Ai încheiat o asigurare? Nu uitați să îi informați pe cei dragi!

Citește mai multe pe asigurari.infocons.ro.

Strada Lipscani, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Strada Lipscani este aproape sinonimă cu centrul istoric al Bucureștiului, în zilele noastre.

Pesta Porcină Africană confirmată la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Ieud, județul Maramureș

În cursul zilei de 22.10.2018, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a fost notificată de existența unei suspiciuni de Pestă Porcină Africană (PPA) l

Ce reprezintă aditivul E129 - Roșu allura AC?

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoarea roşi şi este admis a se folosi într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, pr

Amenzi pentru comercializarea rechizitelor și uniformelor școlare, aplicate de comisarii ANPC

Au fost controlati 551 operatori economici, la 328 (59,16%) dintre acestia constatandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare.

Athenée Palace, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Athénée Palace a fost prima clădire cu mai multe etaje din capitală, și prima cu o structură din beton armat.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ECCG

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, participă astăzi la European Consumer Consultative Group (ECCG).

România, printre beneficiarele unei finanțări de 124 de milioane de euro

Instituții din 23 de țări, printre care și din România, vor beneficia de o finanțare în valoare totală de 124 milioane euro, prin programul Orizont 2020.

Ateneul Român, ieri și azi - o9atitudine pentru cultură

Situat pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, Ateneul Român a atras de-a lungul timpului privirile bucureștenilor, precum și ale turiștilor veniți să guste o parte din cultura rom&

Discursul susținut de Părintele militar Alexandru Morariu la cel de-al doilea eveniment în cadrul Proiectului cultural "o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat cel de-al doilea eveniment al Proiectulu

Ce reprezintă E302 - Ascorbat de calciu?

Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor. Este sarea de calciu a acidului ascorbic E 300, adăugându-se conform cantităţilor prevăzute în reţete reţete în lapte parţ

Știați că... drepturile dumneavoastră sunt consolidate în mod semnificativ

Știați că, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, drepturile dumneavoastră sunt consolidate în mod semnificativ

Drepturile consumatorilor atunci când apelează la serviciile de taxi

Atunci când alegeţi să apelaţi la serviciile de taxi, trebuie să stiţi că legislaţia în vigoare vă protejează drepturile şi îi obligă pe şoferii de taxi să se supună unor norme de co

Actualizarea situației evoluției Pestei Porcine Africane

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 260 de localități din 14 județe, cu un număr de 1.021 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale).

Momente artistice în cadrul Evenimentului „o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiect

A început piesa de teatru

InfoCons a organizat cea de-a doua etapa a Proiectului de lansare “o9atitudine pentru cultură! 100 România!” .

Discurs susținut de președintele InfoCons, Sorin Mierlea în deschiderea evenimentului de celebrarea Centenarului Marii Uniri

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiectului „o9atitudine pentru cul

Misiune de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană

În data de 17 octombrie a demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA).

Ședință de lucru între domnul Sorin Mierlea și reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldovă

Astăzi, 19.10.2018, a avut loc prima întâlnire între domnul președinte Sorin Mierlea și delegații din partea Agenției pentru Protecția Consumatorilor din Republi

Eveniment „o9atitudine pentru cultura! 100 România!”

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiectului „o9atitudine pentru cultură!

Tabloul de bord al piețelor de consum din 2018: trebuie consolidată încrederea europenilor în servicii

Comisia Europeană a publicat Tabloul de bord al piețelor de consum din 2018, care monitorizează modul în care consumatorii din UE evaluează performanța a 40 de sectoare de bunuri și servicii

„o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

InfoCons organizeaza astazi, 18.10.2018,  incepand cu ora 17:30 evenimentul cultural de lansare a Proiectului cultural „o9atitudine pentru cultura! 100 Romania!”.

Știați că… Cu autoturismul la SERVICE

Știați că… 1. Inainte de a lasa intr-un SERVICE autoturismul, asigurati-va ca acesta functioneaza legal si este autorizat de RAR pentru aceasta activitate.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Digi 24 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru Digi24 TV astăzi, 17 Octombrie 2018, pe tema comerțului online.

12.000 de călătorii gratuite pentru tinerii europeni

După debutul cu succes al programului DiscoverEU, Comisia Europeană va lansa o a doua ediție în această toamnă.