PRACTICI COMERCIALE NELOIALE

Când cumpăraţi bunuri şi servicii în UE, legislaţia europeană vă protejează împotriva practicilor comerciale neloiale, indiferent de modalitatea de achi

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 01 Martie 2017, pentru Antena 1, cu privire la etichetarea produselor din

Puncte de contact privind dreptul la asistenţă medicală planificată

1. Puncte naţionale de contact Fiecare ţară din UE deţine cel puţin un punct naţional de contact (în unele există şi puncte regionale sau locale de contact). În

Escrocherii prin întâlniri amoroase

Cu toate că există o mulţime de website-uri legitime, există la fel de multe escrocherii care implică întâlnirile amoroase. Escrocheriile prin întâlniri amoroas

1 Martie - Ziua mărțișorului

Cu ocazia Zilei Mărțișorului echipa InfoCons urează doamnelor și domnișoarelor un călduros „La mulți ani!”

Avantajele şi dezavantajele cardurilor de cumpăraturi

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, daca stii cum sa-l folosesti! Mai este denumit si „card de cumparaturi” fiindca este destinat platilor direct la comercianti (onl

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Ambasador Corina Martin

În calitatea mea de ambasador pentru Mișcarea de Protecție a Consumatorilor din România doresc să adresez urarea de „La Mulți Ani!” pentru Ziua Mondială a Drept

Oportunităţi pentru investiţii prospere

Aţi fost ademenit să investiţi în scheme de îmbogăţire de risc mare cu promisiunea unei „investiţii fără riscuri"? Adesea câştigul nu este altceva dec&

Propunere legislativa privind etichetarea produselor alimentare

A.N.P.C. propune un act normnativ privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (UE) nr. 1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la CNCRN „Dr. Nicolae Robanescu”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 Februarie 2017, începând cu ora 13:00 la sedința Consiliului de Etică de la Centrul National Clinic de Recuperare Neu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic pentru Europa Fm

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu telefonic în cursul zilei de azi, 28 Februarie 2017, pentru Europa Fm, cu privire la problematica

Cum se produc inundațiile

Inundațiile se produc de regulă atunci când precipitațiile prelungite, precipitațiile intense pe o perioadă scurtă de timp (de regulă vara) sau un blocaj de gheață ori alte materiale provoac

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 28 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, l

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Februarie 2017, pentru TVR1, cu privire la problematica standardelor de

Regimul fiscal aplicabil cercetătorilor

Scutire de impozit În mod normal, dacă vă stabiliţi într-o altă ţară din motive profesionale, veţi plăti impozitele în ţara respectivă. Aflați mai multe despre

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 27 Februarie 2017, pentru Antena 1, cu privire la problematica

ÎNMATRICULAREA AUTOVEHICULELOR ŞI PLATA TAXELOR AFERENTE

Ședere temporară Dacă vă mențineți domiciliul permanent în țara de origine, iar durata șederii în altă țară din UE nu depășește 6 luni, nu sunteți obligat să vă &icir

INCHIRIERI DE AUTOVEHICULE IN STRAINATATE

Rezervare Dacă vreţi să închiriaţi o maşină şi faceţi o rezervare on-line sau prin telefon la o agenţie cu sediul în UE, nu aveţi în mod automat&nb

GARANȚII ȘI RETURNĂRI

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, s

Cum să găsiți un proiect de voluntariat

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consult&acir

Carduri de Credit

Cardurile de credit sunt adesea foarte utile, fiind o modalitate convenabilă şi sigură de a cumpăra bunuri şi servicii, mai ales dacă, în acel moment, nu ai suficienţi bani. La &am

Cât plateşti la un Credit Prima Casă cu avans de 5% comparativ cu 10%?

Luna februarie a adus surprize consumatorilor ce doresc să contracteze un Credit Prima Casă, o bancă din piaţa a decis să dubleze avansul necesar contractării unui astfel de credit, acum avan

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct la Radio România Actualităţi

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct astăzi la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii PROBLEME LA ZI încep&a

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct la TVR 2

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a avut o interveție telefonică în cursul zilei de azi, 21 Februarie 2017, la emisiunea "Ora de știri" &ici

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Antena 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu în cursul zilei de azi, 21 Februarie 2017,  cu privire la problematica standardelor de ca

Sezonul rece

În sezonul rece trebuie să vă asigurați de următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie pentru a &

Luaţi în considerare bugetul

Bugetul nu trebuie neglijat! A risipi mâncare înseamnă a risipi bani.  InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din

Compară Dobânda Reală (DAE) şi Câştigul Real la toate băncile

Poţi câştiga bani din depozite? La un depozit de 1.000 lei pe termen de un an, poţi câştiga maxim 16 lei sau poţi pierde până la 68 lei.FinZoom.ro este singurul portal f

Sprijin financiar pentru stagii

Studii şi stagii în străinătate cu programul Erasmus+ Dacă sunteţi student, programul Erasmus+ vă oferă şansa de a merge în străinătate, pentru a studia sau pent

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru privin Strategia de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic din Municipiul București și Județul Ilfov

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 22 Februarie 2017, începând cu ora 9:30, la întâlnirea de lucru pentru demararea activităților de fundamentar

| Autor: Politia Romana

PERICOLUL VINE PE TELEFON

A fost o vreme când oamenii comunicau prin misive sau telefon ca să-și dea binețe, să se întrebe de sănă

Un cont bancar cu costuri zero pentru fiecare consumator

Noua OUG privind conturile de plati prevede pentru toti consumatorii accesul la un cont bancar cu costuri zero pentru serviciile de baza (deschidere, administrare, inchidere cont) si in plus: pentr

Reprezentanții InfoCons, în calitate de membri ai Plenului Consiliului Economic și Social, participă astăzi, 14 Februarie 2017, începând cu ora 13:00, l

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

REDUCEREA DAUNELOR  Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele şi a

Ştiaţi că... Ciocolata şi produsele din cacao...

Ştiaţi că... la cumpărarea ciocolatei şi a produselor din cacao trebuie acordată atenţie deosebită aspectului ambalajelor (să nu fie deteriorate); este recomandat sa refuzaţi să cumpăraţi ciocolat

Stiţi ce reprezintă „Potențiatori de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianţi, stabilizatori, îndulcitori,

Știați că… - butelii pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) - tip aragaz

Stiati că…   Buteliile umplute nu trebuie sa prezinte defecte de natura fizica (deformari permanente; crestaturi sau rizuri, fisuri si defecte produse prin coroziune(

Codul civil – Ce înseamnă contractul de întreținere?

Contractul de întreținere este acel contract prin care o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părți sau al unei alte persoane (un terț) prestațiile necesare întrețineri

Escrocherii referitoare la companii mici

Escrocheriile care ţintesc companiile mici pot fi de diferite feluri - de la facturi pentru reclame sau pentru înregistrări în cataloage ce nu au fost comandate niciodată la oferte

Codu civil – Contractul de schimb

Ce este contractul de schimb? Schimbul este contractul prin care fiecare dintre părți, denumite copermutanți, transmite sau, după caz, se obligă să transmită un bun pentru a dobândi un altul

Stiati ca... Produsele alimentare ecologice

Stiati ca...  La cumpararea produselor alimentare ecologice acordati atentie deosebita la aspectul produsului; Urmariti modul de etichetare al produselor alimentare ecologice, care trebui

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Loterii, pronosport şi concursuri

Multe persoane sunt ispitite de emoţia unui câştig surpriză şi se trezesc trimiţând sume mari de bani pentru a revendica premii false. La ce trebuie să fim atenţi! Nu puteţi c&am

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Radio Maria

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a acordat astăzi, 17 Februarie 2017, un interviu în direct pentru Radio Maria.   InfoCons (www.infocons.ro), unica organizați

Codul civil - Ce înseamnă patrimoniul?

Patrimoniul include toate drepturile şi datoriile ce pot fi evaluate în bani şi aparţin acesteia (altfel spus, patrimoniul persoanei cuprinde totalitatea drepturilor şi obligaţiiloracesteia)

Stiati ca... Achizitii online

Stiati ca...  1. Inainte de incheierea contractului este important sa verificati daca pe site comerciantul informează corect si complet privind:

La farmacie: plăţi şi rambursări

Când cumpăraţi în străinătate medicamente pentru care aveţi reţetă de la medic, s-ar putea să trebuiască să plătiţi pe loc suma integrală, chiar dacă în ţara de origine s