Respect, mâncării! Abordarea globală privind risipa alimentară prin educație non-formală

În Europa, risipa alimentară este o problemă majoră: se estimează că în UE sunt irosite anual aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (în jur de 20&nb

În cazul producerii inundației

Dacă sunteți surprins de inundaţie: Părăsiți imediat locuinţa (sau mergeți spre etajele superioare,  eventual pe acoperiș), deplasați-vă spre zone înalte. Respectaţi recom

Folosiți parole unice și complicate pentru conturile dumneavoastră!

Principalul punct de atracție al campaniei îl reprezintă un ”game show” animat, creat de Poliția din Scoția pentru a evidenția pericolele achizițiilor online fără a te as

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare - InfoCons

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți

Participare la cea de-a XXIX-a Adunare Generala ANEC, Bruselles, ziua a doua

Astăzi, 06 Iunie 2018, este cea de-a doua zi în care domnul Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, participă la cea de-a 29-a reuniune a Adunării Generale ANEC &

Drepturile pasagerilor din transportul feroviar

Când cumpăraţi un bilet de tren, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit lo

Codul Civil - Despre ocrotirea persoanei fizice

1. Există modificări importante în ceea ce privește ocrotirea persoanei fizice? Ocrotirea este reglementată la fel ca în vechiul Cod civil, numai că toate atribuţiile se

Avantajele și dezavantajele cardurilor de cumpărături

Cardul de credit este un produs foarte avantajos, daca ştii cum să-l foloseşti! Mai este denumit şi „card de cumpărături” fiindcă este destinat plaţilor direct la comercianţi (onl

Achiziții - Expediere și livrare

Dacă nu vă ridicați produsul imediat sau dacă ați optat pentru livrare la domiciliu, comerciantul trebuie să vi-l livreze în termen de 30 de zile, cu excepția cazului în c

Reprezentantul InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 5 Iunie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la cea de-a XXIX-a Adunare Generala ANEC, Bruselles

În perioada 05-06 Iunie 2018, domnul Sorin Mierlea - Președinte InfoCons, în calitate de reprezentant din partea României, participă la cea de-

Impactul risipei alimentare asupra schimbarilor climatice!

Alimentele pierdute sau risipite contribuie la schimbările climatice, având o amprentă de carbon la nivel global de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră antropogene globale.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la recepția oferită de Ambasada Italiei în România

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, participă astăzi la o recepție organizată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Italiene. Întâlnirea va avea loc la Ambasada I

Plăți, transferuri și cecuri

Când efectuați o plată transfrontalieră în euro, în lei româneşti sau în coroane suedeze pe teritoriul UE, banca nu vă poate percepe

Știţi ce reprezintă „Potențiatorii de contrast” ?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori,&n

Cum să găsiți un proiect de voluntariat

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consult&acir

Ce trebuie să fac și la ce trebuie să fiu atent când achit rovinieta

La momentul la care vă prezentați într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizații de CNAIR să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinie

Răpirea copiilor

Partenerul dumneavoastră a plecat cu copilul în altă țară din UE fără consimțământul dumneavoastră sau încălcând o hotărâre judecătorească?

Codul civil - Ce este nedemnitatea succesorală?

Nedemnitatea succesorală este o sancţiune civilă care constă în decăderea de drept a unei persoane din dreptul de a culege o moştenire determinată, datorită faptul

Nu găsiţi un loc de muncă?

Revenirea în ţara de provenienţă înainte de termenul indicat în formularul U2 Dacă vă întoarceţi în ţara care vă plăteşte prestaţiile înain

În timpul caniculei

Rămâneți în casă și limitați expunerea la soare. Ideal ar fi să locuiți la etaje inferioare în cazul în care nu aveți sistem de aer condiționat. Petreceți-vă

InfoCons – partener în cadrul Festivalului de Arte pentru Copii "The Joy of Life"

Asociația InfoCons este alături de copii talentați, dornici să danseze, să cânte sau să joace în piese de teatru în cadrul festivalului de Arte pentru copii&

Știați că... Achiziții online

Știați că ...  Înainte de încheierea contractului este important să verificați dacă pe site-ul comerciantul informează corect și complet despre: datele de vâ

Pachete turistice

Pachetul turistic este o combinație de servicii pentru o vacanță sau o călătorie care durează mai mult de 24 de ore sau include o noapte de cazare. Citește și: Drepturile pas

Protejați-vă telefonul mobil, folosind un firewall!

Poliția din Scoția a lansat o nouă campanie, în parteneriat cu Oficiul Proprietății Intelectuale din Marea Britanie, având ca scop conștientizarea consumatorilor cu privire la achi

România, pe ultimul loc conform DESI (Indicele economiei și societății digitale)

Comisia Europeană a publicat valorile Indicelui economiei și societății digitale (DESI) pentru 2018. Acest instrument monitorizează performanțele statelor membre pe următoarele planuri: conectivitatea

Ziua Internațională a Copilului

Anual, în ziua de 1 Iunie, este marcată Ziua internațională a copilului în peste 50 de state ale lumii. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite &ic

Escrocherii prin acţiuni de caritate

Escrocii care organizează înşelătorii prin acţiuni de caritate profită de generozitatea şi bunătatea oamenilor solicitându-le donaţii pentru o cauză falsă sau întruchip&a

Securitatea aeroporturilor și a companiilor aeriene

Utilizarea scanerelor corporale în aeroporturile din UE În orice aeroport din UE, pasagerii pot fi supuși controlului de securitate efectuat cu ajutorul scanerelor corporale, fie

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în car

Ziua mondială fără tutun

Anual, în ziua de 31 Mai, este marcată Ziua mondială fără tutun. Data de 31 Mai a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății cu scopul de a atrage at

Comisia Europeană adoptă noi legi cu privire la etichetarea alimentelor

Comisia Europeană a adoptat noi reguli cu privire la etichetarea originii ingredientului primar din alimente, în urma unui vot al statelor membre. Noua reglementare va asigura un nivel mai r

Mare atenție la greșelile gramaticale atunci când cumpărați online! Poti fi semnul unui site de produse contrafăcute!

Articole din plastic de unică folosință: Noi norme europene pentru reducerea deșeurilor marine

În contextul în care cantitatea de deșeuri dăunătoare din plastic în mări și oceane continuă să crească, Comisia Europeană propune noi norme la nivelul UE care vizează ce

InfoCons – partener pentru creșterea nivelului de educare financiară din România

InfoCons în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară doresc să participe activ la creșterea nivelului de educație financiară din România, dezvoltând

Reguli de prevenire a incendiilor - Coșurile de fum

Reguli de prevenire a incendiilor - Coșurile de fum Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Coşurile din zidărie vor fi iz

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra

Când cumpărați produse sau servicii în UE, comerciantul trebuie să vă ofere anumite informații clare, corecte și ușor de înțeles despre produsele sau se

Escrocherii medicale

Escrocheriile medicale se bazează pe suferinţa umană. Acestea oferă soluţii unde acestea nu există sau pur şi simplu promit să simplifice tratamente medicale complexe. La ce să fim atenţi! Escrocher

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 29 Mai 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic ș

Codul civil – Ce inseamna contractual de renta viagera?

Contractul de inchiriere a unui contract este un contract prin care o parte, numită debirentier, se angajează să efectueze în folosul unui anumit număr de persoane, denumite credirentier, pr

Clauze contractuale abuzive

Legislația UE stabilește anumite cerințe în materie de echitate și transparență pentru contractele încheiate cu consumatorii. Despre ce clauze contractuale este vorba? Informații

Știați că... Achiziții cu preț redus

Știați că... verificarea dacă oferta mai este valabilă în momentul respectiv vă poate scăpa de costuri suplimentare; este indicată verificarea dacă reducerea de prețuri anunțată este ide

Conturile bancare în UE

Dreptul la un cont bancar cu servicii de bază Doriți să vă deschideți un cont bancar în țara dvs. de origine sau în altă țară din UE? Dacă sunteți rezident legal &ic

Ştiți ce reprezintă „Agenți de afânare”?

Ai citit eticheta produsului pe care tocmai l-ai cumpărat? Ai verificat perioada de valabilitate? Dar ingredientele? Avem acidifianți, stabilizatori, indul

Garanții și returnări

În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, s