CONCURS FOTO: “TURISMUL & ENERGIA DURABILA: SUSTINEREA DEZVOLTARII DURABILE.”

A.N.P.C.P.P.S. Romania - o9atitudine ! – InfoCons prezinta initiativa Organizatiei Mondiale a Turismului- agentie specializata a ONU (UNWTO) de a lansa un concurs foto cu ocazia Zilei Mondiale a Turis

CONCURS DE CONSTIENTIZARE

A.N.P.C.P.P.S. Romania - o9atitudine ! – InfoCons prezinta initiativa CCAC ( Coalitia pentru Clima si Aer Curat ) de a lansa un concurs vizand constientizarea problemei poluantilor climatici de scurta

FESTIVAL DE FILM DE SCURT METRAJ CU OCAZIA ANULUI INTERNATIONAL AL COOPERATIVELOR (IYC).

A.N.P.C.P.P.S. Romania - o9atitudine ! – InfoCons prezinta initiativa Diviziei pentru Politici Sociale si Dezvoltare (DSPD) din cadrul Departamentului de Afaceri Economice si Sociale (DESA) al ONU de

Competenţele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor

Participă, împreună cu alte organe ale administraţiei publice centrale şi locale de specialitate, cu atribuţii în domeniu şi cu organismele neguvernamentale ale consumatorilor, la elaborarea strategie

Reprezentantii asociatiilor de consumatori nu au drept de control al operatorilor economici

Reprezentanţii asociaţiilor de consumatori nu au drept de control al operatorilor economici, conform art. 42 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

Metoda armonizată de clasificare şi raportare a plângerilor şi cererilor de informaţii din partea consumatorilor

In sensul Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, asociaţiile pentru protecţia consumatorilor sunt considerate organizaţii neguvernamentale, ca persoane juridi

Cum se depune o reclamatie. Ce este o reclamaţie / sesizare?

Prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poştă electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţil

Normele UE de simplificare a succesiunilor transfrontaliere au în prezent putere de lege

Mâine se vor publica în Jurnalul Oficial noile norme ale Uniunii Europene menite să reducă dificultățile juridice întâmpinate în cazul decesului unui membru de familie care deține bunuri în altă țară

Marti, 24 iulie, a avut loc Festivitatea de premiere din cadrul Taberei Nationale de Proiecte de Mediu de la Muncel-Iasi. Dupa doua zile de deliberari, juriul a decis castigatorii: la categoria gimnaz

InfoCons: Institutul European de Inovare și Tehnologie: Comisia numește 12 noi membri ai consiliului de conducere

InfoCons: Protejarea drepturilor de proprietate intelectuală: serviciile vamale din UE au reținut peste 100 de milioane de produse contrafăcute la frontierele UE

În 2011, serviciile vamale din UE au reținut aproape 115 milioane de produse suspectate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI), față de 103 milioane în 2010. Numărul de cazuri int

Studiu European cu privire la increderea populatiei

În perioada 14 – 26 octombrie 2011, TNS political & social, un consorţiu creat între TNS political & social, TNS UK şi TNS opinion a realizat sondajul EUROBAROMETRU FLASH 333 cu privire la ”Drepturile

InfoCons: Reprezentantii InfoCons-o9atitudine! au participat la Festivitatea de deschidere a celei de-a XIV-a editii a Taberei Nationale de Proiecte de Mediu de la Muncel, jud. Iasi.

A.N.P.C.P.P.S. Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, organizeaza in fiecare an acest concurs de proiecte de mediu, in cadrul caruia participa elevi de

InfoCons: Mediu: 268,4 milioane EUR pentru 202 noi proiecte în domeniul mediului

Comisia Europeană a aprobat finanțarea a 202 noi proiecte în cadrul programului LIFE+, fondul pentru mediu al Uniunii Europene. Proiectele vizează acțiuni în domeniul conservării naturii, al politicii

InfoCons: Alimente: conform celui mai recent raport, controalele UE garantează că produsele noastre alimentare sunt sigure

Conform unui raport al Comisiei Europene publicat astăzi, datorită Sistemului rapid de alertă pentru alimente și furaje (RASFF), numeroase riscuri în materie de siguranță alimentară au fost evitate sa

Asociatia pentru protectia consumatorilor - necesitate a omului modern

Fiecare componenta noua a mediului natural, social, economic si politic a adus cu sine elemente noi in grija omului fata de ceea ce consuma ajungând sa transforme protectia instinctiva intr-una consti

InfoCons: Combaterea fraudei: reduceri ale cazurilor de suspiciune de fraudă care afectează fondurile UE

Potrivit raportului anual al Comisiei privind „Protejarea intereselor financiare ale UE”, cazurile de fraudă care afectează bugetul UE au scăzut cu 35 % în 2011. În cadrul politicii de coeziune, în co

InfoCons: Drum bun: Comisia lansează o consultare privind modalitatea de a ajuta victimele accidentelor rutiere în străinătate

Anul acesta, aproximativ 130 de milioane de europeni și-au planificat o vacanță într-o altă țară a Uniunii Europene.În jur de trei sferturi dintre aceștia vor utiliza cel puțin o dată un autoturism sa

InfoCons: O reglementare mai sigura a produselor biocide

InfoCons: Pentru a promova atractivitatea cercetării clinice în UE, Comisia propune modernizarea normelor privind trialurile clinice pentru medicamente

Stimularea cercetării clinice în Europa prin simplificarea normelor pentru desfășurarea trialurilor clinice, acesta este obiectivul propunerii prezentate azi de Comisie.Trialurile clinice constau în t

InfoCons: Mediu: o reglementare mai sigură a produselor biocide

Produsele biocide sunt necesare pentru combaterea organismelor dăunătoare sănătății umane sau animale sau care produc daune materiale.Însă, întrucât proprietățile lor pot prezenta riscuri pentru om, p

InfoCons: Date științifice: accesul liber la rezultatele activității de cercetare va stimula capacitatea de inovare a Europei

InfoCons: Comisia Europeană vizează eliminarea obstacolelor în calea pieței unice pentru cercetare și inovare

Comisia Europeană a prezentat astăzi măsurile concrete pe care statele membre trebuie să le ia în vederea realizării spațiului european de cercetare (SEC), o piață unică pentru cercetare și inovare în

InfoCons: Comisia propune consolidarea utilizarii dreptului penal impotriva persoanelor care comit fraude

Utilizarea inadecvata a fondurilor UE in scopul comiterii de infractiuni pericliteaza realizarea obiectivelor UE de a crea locuri de munca, de a stimula cresterea economica si de a imbunatati conditii

InfoCons: Reguli mai stricte in domeniul Inspectiei Automobilelor

Pe soselele Europei isi pierd zilnic viata peste 5 persoane, in accidente cauzate de probleme de ordin tehnic.Din acest motiv, Comisia Europeana a adoptat noi reguli care inaspresc regimul de control

Comisia Europeana propune facilitarea acordarii de licente pentru muzica pe piata unica

Comisia Europeana a propus pe data de 11 iulie masuri de modernizare a societatilor de gestiune colectiva a drepturilor de autor si a instituit masuri de stimulare pentru incurajarea transparentei si

InfoCons: Siguranța rutieră: reguli mai stricte în domeniul inspecției automobilelor, pentru a salva vieți

Controlul vehiculelor este fundamental pentru siguranța rutieră.Pe șoselele Europei își pierd zilnic viața peste 5 persoane, în accidente cauzate de probleme de ordin tehnic.Din acest motiv, Comisia E

InfoCons: Comisia, Parlamentul și Consiliul European reunesc lideri ai confesiunilor religioase pentru a dezbate solidaritatea între generații și provocările demografice în întreaga Europă

Mai mult de douăzeci de înalți reprezentanți ai religiilor creștină, musulmană și evreiască și ai comunităților hindusă și Bahá'í din întreaga Europă s-au întâlnit ieri, la Bruxelles, sub moto-ul „Sol

InfoCons: Ospitalitatea pe tavă

Este imposibil ca un restaurant să aibă succes fără a oferi o atenţie deosebită şi servicii impecabile clienţilor săi, alături de bucate gustoase şi o atmosferă impecabilă. Un studiu de Mystery Shoppi

InfoCons: Sistemul de notificare a bolilor animalelor (Adns)

Sistemul de notificare a Bolilor animalelor (ADNS), este o aplicatie, un sistem de notificare, care are ca scop principal inregistrarea si documentarea unor importante boli infectioase la animale.

InfoCons: Instructiuni Nano pentru produsele cosmetice

Comisia a publicat intructiuni privind evaluarea de siguranta a nanomaterialelor in produsele cosmetice. Documentul a fost elaborat de catre Comitetul ştiintific pentru siguranta consumatorilor (CSSC)

InfoCons: Codex Alimentarius: Declaratia UE in privinta Ractopaminei

Comisia Codex Alimentarius, infiintata de FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii in 1963, dezvolta standarde armonizate international alimentare, orientari si coduri de practica pentru a proteja star

InfoCons: Copiii cu nevoi speciale și adulții cu handicap se confruntă în continuare cu probleme în ceea ce privește educația, potrivit unui nou raport

În ciuda angajamentelor asumate de statele membre de a promova educația favorabilă incluziunii, copiii cu nevoi educaționale speciale și adulții cu handicap continuă să se confrunte cu probleme, confo

InfoCons: Investiții în valoare de 8,1 miliarde EUR în domeniul cercetării și al inovării pentru a genera creștere economică și locuri de muncă

Comisia Europeană a anunțat astăzi ultima și cea mai amplă serie de cereri de propuneri pentru cercetare în cadrul celui de-Al șaptelea program-cadru (PC7) al său. În total, 8,1 miliarde EUR vor sprij

InfoCons: Criminalitatea informatică: cetățenii UE sunt preocupați de securitatea informațiilor cu caracter personal și a plăților efectuate online

Conform unui nou sondaj Eurobarometru, utilizatorii internetului sunt foarte preocupați de securitatea informatică:89%evită să dezvăluie online informații cu caracter personal, iar 74% sunt de acord c

InfoCons: Parlamentul European a respins ACTA

Parlamentul European a respins meircuri, 4 iulie Acordul Comercial de combatere a contrafacerii (ACTA)hotarand ca acesta nu poate sa devina lege. Prin acesata masura, Parlamentul European si-a exercit

InfoCons:Eurobarometru: Ce cred europenii despre securitatea alimentară, despre calitatea produselor alimentare și despre relația dintre agricultură și mediul rural

Pentru mai mult de 90% dintre europeni, criteriile cele mai importante la cumpărarea de produse alimentare suntcalitatea și prețul, mai importante decât originea (71%) și marca (47%); potrivit unei no

InfoCons: SuperAlp! 6: Traversarea Alpilor în mod sustenabil

O călătorie de 1 500 km prin Alpi, menită să pună în lumină siturile proiectelor LIFE finanțate din fonduri UE și caracteristicile unice ale inimii muntoase a Europei - începând din Slovenia, trecând

InfoCons: Empatie sau indiferenţă? Realitatea din instituţiile medicale private

A oferi un serviciu excepţional începe prin a asculta pacientul cu atenţie şi răbdare, a centra discuţia pe nevoileindividuale ale acestuia şi mai ales a oferi empatie, indiferent dacă ne raportăm la

InfoCons: reprezentantii InfoCons au participat la Conferinta “CAPITALULUI ROMÂNESC - Capitalul autohton: stimulat sau discriminat?”

In data de 05 iulie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la Conferinta “CAPITALULUIROMÂNESC - Capitalul autohton: stimulat sau discriminat?” organizata de FinMedia la JW

InfoCons: Drepturile pasagerilor: o nouă aplicație pentru smartphone vă va indica toate drepturile dumneavoastră atunci când călătoriți vara aceasta

InfoCons: 4 Iulie Ziua Independentei Statelor Unite ale Americii

A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, adreseaza cele mai calduroase urari de sanatate, bucurie siprosperitate, tuturorcetatenilor din Statele Unite ale Americii, cu ocazia sarbatoririi Zilei Independente

InfoCons: Cunoaștere, responsabilitate, angajament: UE își definește politica pentru regiunea arctică

InfoCons: Summitul pentru Siguranta Marfurilor de Consum - O intalnire trilaterala UE-China-SUA

O intalnire trilaterala UE-China-SUA, Summitul pentru Siguranta Marfurilor de Consum a avut loc in perioada 28-29iunie, in Statele Unite, cu participarea comisarului european pentru Sanatate si prote

InfoCons: Comisia Europeana a tratat problema risipei alimentelor

Intr-un comunicat , Directoratul General pe teme de Sanatate si Consumatori prezinta cateva date de interes, inclusiv statistice si elaboreaza un mic ghid cu sfaturi pentru a evita risipa alimentelor.

InfoCons: Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania au participat la sedinta Comisiei de dialog social pe langa Ministreul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Ieri, 28 iunie 2012, reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons au participat la şedinţa Comisiei de dialog social de pe lângă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

InfoCons: La multi ani cu ocazia Sf. Petru si Pavel !

Sarbatorirea Sfintilor Petru si Pavel ne ofera ocazia sa transmitem in numele InfoCons - InfoCons,tuturor persoanelor care poarta aceste nume sfinte, cele mai calde urari si un cordial «

InfoCons: Agenda digitală: De la 1 iulie, adio prețuri piperate pentru serviciile de internet mobil. Scad și prețurile serviciilor de voce și SMS

De la 1 iulie 2012, utilizarea internetului mobil în timpul deplasărilor în alte țări membre ale UE pentru a consulta hărți, pentru a viziona filme și poze și pentru a accesa emailul sau rețelele de s