Igiena produselor alimentare, reguli generale în gospodării

Întotdeauna curăţaţi cu atenţie farfuriile, ustensilele, suprafeţele şi mâinile. Depozitarea alimentelor uscate, borcane, băuturi Există o multitudine de alimente care nu neces

Care sunt beneficiile antibioticelor?

Antibioticele reprezintă probabil cel mai mare progres medical al ultimului secol. În cei 75 de ani de când sunt utilizate, ele au salvat sute de milioane de vieți, au scurtat dura

În timpul cutremurului

În locuință Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur! Nu ieșiţi, și nu fugiţi pe scări! Nu utilizaţi liftul! Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiecte c

Garanția produselor

Ce înseamnă garanție legală? Majoritatea produselor pe care le cumperi sunt garantate prin lege că vor funcționa corespunzător cel puțin timp de doi ani. Așadar, dacă un produs se deteriore

Știi ce reprezintă practicile comerciale agresive?

O practică comercială se consideră agresivă în cazul în care, analizând faptele și ținând seama de toate caracteristicile și circumstanțele, aceasta modifică sa

Care este forma standard la nivel european privind creditul de consum?

Înainte de a semna orice contract de credit, furnizorul de credit este obligat să vă ofere un document standardizat numit formularul standard la nivel european privind&

Drepturile și Obligațiile Consumatorului de Gaze Naturale

Furnizorii de gaze naturale au obligația de a pune la dispoziția clienților finali, în etapa precontractuală și în etapa contractuală, informații transparente, prezentate într-o mani

Peste 3703673 lei au fost restituiți consumatorilor ca urmare a acțiunilor ANPC de cercetare a reclamațiilor în domeniul financiar-bancar

In perioada 27.11.2015 – 31.03.2016, s-a desfasurat o actiune tematica de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la incheierea contractelor de credit de co

Siguranța și securitatea aeriană -Bagajul de mână și bagajul de cală

Pentru a avea o călătorie cât mai plăcută şi în condiţii de siguranţă, citiţi toate informaţiile care vi se par utile, înainte de plecare, în timpul călătoriei

Reguli de prevenire a incendiilor - fumatul

Pentru a preveni un incendiu, respectați  următoarele reguli: nu fumaţi în camerele destinate odihnei,  în magazii, şoproane, fânare, depozite de fur

Știi ce consumi? Brânză topită cu până la 9 E-uri și peste 50% din doza zilnică de sare

Fie că este felii, triunghiuri, la sul sau cuburi, brânza topită este des întâlnită în alimentația consumatorilor. Vezi care sunt rezultatele studiului pe produse tip brâ

Ce reprezinta „decizia comercială”?

„Decizie comercială” înseamnă orice decizie luată de un consumator cu privire la oportunitatea, modalitățile și condițiile cu privire la cumpărarea unui produs, efectuare

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Acum puteți scana Corso Crazy Raspberry inghetata cu aroma de frisca si sorbet de zmeura 678g, Auchan Glace Chocolat 536g / 1000ml, Corso Ssplash caramel cocoa sauce 506g / 900ml, Corso Intenso Vanill

Abateri de la prevederile legale la comercializarea legumelor şi fructelor proaspete la peste 68% dintre operatorii economici controlați de ANPC

In perioada 03.07 – 07.07.2017 comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au desfăşurat o acţiune tematică de control verificându-se modul în care sunt respectat

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 29 August 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la „1 Matinal”, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a fost în direct astăzi, 29 August 2017, începând cu ora 8:00, emisiunea „1 Matinal" pe TVR1, pe tema drepturilor pasagerilor.

40.931 litri de apă minerală naturală şi apă de izvor îmbuteliată retrase de la comercializare de ANPC

In perioada 12.06 - 23.06.2017, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin organele sale teritoriale, a desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legal

Telefonul Consumatorului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787

Pâine mucegăită? Carne stricată? Alimente în condiții improprii consumului? Contactează ANSVSA la 0800 826 787 pentru a depune o sesizare!

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie SF. ȘTEFAN

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 28 August 2017, începând cu ora 12:00 la ședința Consiliului de Etică de la Spitalul de Pneumoftiziologie „SF. ȘTEFAN”

Știi ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire produsele tip înghețată. În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse, ce au ca producă

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Încercați sa găsiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine? Ziua a venit! Dupa mai multe ore petrecute cercetând și comparând ofertele pentru o casă nouă, d

Rezistența bacteriană la antibiotice în România

Pentru bacteriile care produc septicemii, rezultatele furnizate de aproape 20 de spitale din țara noastră indică în mod constant în ultimii ani (2012-2015) niveluri ale rezistenței

Mituri false - fereste-te de excrocherii!

Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat. Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern.&

Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice

Ai solicitat bonul fiscal și nu ți-a fost oferit? Ia atitudine! Apelează Telefonul Consumatorului - Ministerul Finanțelor Publice la 0800 800 085 pentru a sesiza orice neregulă! Serviciul TelVerde al

Comportament în caz de incendiu

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Cum alegem echipamentul sportiv? Eu, consumatorul, 22:30, la TVR1

Gazda emisiunii, Sorin Mierlea - Președinte InfoCons şi invitata sa, Cori Gramescu, ne vor arăta cum să îmbinăm stilul personal cu nevoia de a avea haine de calitate pentru orele petrecute &

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă metodă de contact și de informare - Star Phone - *9615

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă metodă de contact și de informare prin intermediul aplicației Star Phone, disponibilă gratuit pentru dispozitive mobile cu Android sau iOS.

Știi ce consumi? Brânză topită cu până la 21% grăsimi.

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a organizat un studiu cu privire la conținutul de grăsimi și grăsimi saturate ce se regăsesc în produsele tip brânză topită.

Codul civil – Ce este ipoteca

Ce este ipoteca? Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executării unei obligaţii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile. Ipotecile pot

Acces la internet

Conexiunea internet Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la interne

Sprijin financiar pentru stagii

Studii şi stagii în străinătate cu programul Erasmus+ Dacă sunteţi student, programul Erasmus+ vă oferă şansa de a merge în străinătate, pentru a studia sau pent

Ce faci în caz de urgenţă?

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Verifică data expirării!

Redu risipa alimentară! Dacă nu intenţionaţi să mâncaţi un anumit produs cu o dată de valabilitate mai redusă, uitaţi-vă după unul cu o durată mai lungă sau planificaţi să-l cumpăraţi în z

Tratament medical planificat în străinătate

Aveţi dreptul la tratament medical  în altă ţară din UE, în aceleaşi condiţii şi la aceleaşi preţuri ca şi cetăţenii ţării respective. Totuşi,

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Pulsul Zilei, TVR1

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va fi în direct în câteva momente la emisiunea "Pulsul Zilei" pe TVR1, pe tema achizițiilor online.

Reguli generale in magazin - Alegerea produselor

Verificaţi ouăle înainte de a le cumpăra! Nu le cumpăraţi dacă sunt crăpate sau sparte! Carnea proaspătă (carnea roşie, de pui, peştele şi moluştele) lasă uneori un lichid care poate fi con

Asigurarea in caz de accident in alta tara

În cazul în care aveți un accident în străinătate, se aplică legea țării în care s-a petrecut accidentul. De aceea, procedura de acordare a despăgubirilor ar p

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 22 August 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scanează codul de bare

Acum puteți scana Cris-Tim Carnati proaspeti, Cris-Tim Snitel de porc Gastro, Cris-Tim Snitel din piept de pui 200g, Cris-Tim Snitel de porc 200g, Cris-Tim Snitel din piept de pui Gastro, Cris-Tim Pui

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la Romaânia TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu telefonic astăzi, 21 August 2017, pentru România TV pe tema produselor alimentare.

Știi ce consumi? Înghețată cu până la 29,8 g de zahăr pentru 100g de produs

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la conținutul de zahăr ce se regăsește în produsele tip înghețată.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la B1 TV

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct în acest moment la B1 TV pe tema produselor alimentare din lapte și specialităților din lapte.

Parteneriate înregistrate (civile)

În numeroase ţări ale UE vă puteţi oficializa relaţia fără să vă căsătoriţi, prin intermediul parteneriatului înregistrat (numit uneori şi parteneriat ci

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Știi ce consumi? Peste 50% din doza zilnică de sare recomandată unui adult în 100g de brânză topită

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la conținutul de sare ce se regăsește în produsele tip brânză topită.

Drepturile pasagerilor din transportul aerian

În primul rând, nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc.

Știi ce consumi? 39 de tipuri de aditivi alimentari în produse tip înghețată

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la aditivii alimentari ce se regăsesc în produsele tip înghțată.