Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, la Asta-i România

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu pentru emisiunea Asta-i România, de la postul de televiziune Kanal D pe teme cărnii de pui. Emisiunea va fi difuz

Ce trebuie sa conţină contractul de asigurare

Ce trebuie sa conţină contractul de asigurare Înainte de încheierea unui contract de asigurare, persoanele fizice care dețin calitatea de asigurat, potenţial asigurat, contractant

Divorț și separare legală

Motivele pentru care puteți introduce cererea de divorț sau de separare legală și procedurile aferente sunt stabilite în legislațiile naționale ale țărilor din UE. Normele sunt foarte diferi

Codul civil – Ce este uzufructul?

Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța. Cum i

Bilanțul sistemului de alertă rapidă pe 2017

Sistemul de alertă rapidă oferă autorităților naționale ale Uniunii Europene posibilitatea de a se informa reciproc cu privire la produsele periculoase, astfel contribuind la o mai bună cooperare și m

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la Digi FM Radio

Președintele InfoCons, domnul Sorin Mierlea, a avut o intervenție telefonică la Digi FM Radio pe tema scumpirii produselor agro-alimentare înaintea sărbătorilor Pascale.

Cum sa aveti o masa fara a risipi alimentele!

Cum sa aveti o masa fara a risipi alimentele! Inspirativa din retete noi pentru a folosi ingrediente noi, astfel incat sa aveti noi perspective in cee ace priveste pregatirea mesei cat si din persp

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Irina Chitu -  FinZoom

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Irina Chitu - FinZoom

Consumatorii romani au dreptul la educatie financiara. Din pacate, Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste nivelul de alfabetizare financiara (doar 22% din populatie fiind alfabet

Mașini cumpărate sau luate în leasing din Uniunea Europeană

Ca cetățean european, puteți cumpăra sau vinde o mașină oriunde în UE. Dreptul la protecție juridică Drepturile pe care le aveți când cumpărați o mașină în str

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Mihai Mihăescu - Colegiu Național Alexandru Odobescu - Pitești

Educația consumatorilor  trebuie să înceapă din școală,acolo unde se construiesc  primele competențe civice și economice.Rolul profesorului  este determinant &

Domnul Sorin Mierlea, va acorda un interviu în cadrul știrilor Observator de la Antena 1,

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, va acorda astăzi, 15 Martie 2018, în cadrul știrilor Observator de la Antena 1, un interviu pe tema produselor tip vopsea de ouă. &

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Florin Lixandru -  Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Florin Lixandru - Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor ("World Consumer Rights Day") este m

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Nicolae Drăgulănescu - Federația Asociațiilor de Consumatori din Romania

Din 1990, in Romania se sărbătorește anual, la 15 martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. Este un prilej de-a ne aminti că, prin opțiunile noastre in calitate de consumatori doar pentru ac

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Călin Rangu -  Autoritatea de Supraveghere Financiară

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Călin Rangu - Autoritatea de Supraveghere Financiară

Consumatorii romani de servicii financiare trebuie sarbatoriti si protejati zilnic. De la ei incepe totul, de la nevoile si cererile lor de servicii si se termina tot la ei cu beneficiile care le prim

InfoCons lansează un site dedicat consumatorilor de servicii financiar-bancare

București, 15 Martie. De Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor,  InfoCons lansează, cu sprijinul BRD – Groupe Societe Generale, un instrument util co

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Rovana Plumb -  Ministerul Fondurilor Europene

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Rovana Plumb - Ministerul Fondurilor Europene

Suntem intr-un moment in care cred ca putem nu doar marca Ziua Mondială a Protecției Consumatorilor, ci ne putem bucura de un castig urias - acela al constientizarii de catre majoritatea romanilor a d

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Daniel Morariu

Asteptarile noastre ca si consumatori sunt legate in mare masura de cunoastere, intelegere si acceptare a produsului sau a serviciului pe care stilul de viata ales sau mult visat ne face sa il dorim.

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Oana Anghel -  Consiliul Național al Audiovizualului

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Oana Anghel - Consiliul Național al Audiovizualului

"Cu ocazia Zilei Mondiale a Protecției Consumatorilor, vă doresc un sincer LA MULȚI ANI! În condițiile unei piețe de consum din ce în ce mai dinamice, avem nevoie de oameni i

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Paul Anghel - Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor vă invit ca, alături de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, să ajutați la  "Construirea unei lumi digita

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - InfoCons partener la ediția a patra a concursului ”Consumator Informat – Consumator Câștigat”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, InfoCons reprezentată de domnul Sorin Mierlea în calitate de Președinte, va participa în calitate de Partener la ediția a patra a co

15 Martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor La mulți ani tuturor consumatorilor! Suntem cetățeni  europeni și avem drepturi !   Cu ocazia Zilei Mondiale a D

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la Gala EduFin 2018

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 14 Martie 2018, la cea de-a doua ediție a Galei EduFin 2018, gala ce se va desfășura la Palatul Parlementului încep&

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Mierlea, Președinte InfoCons | Autor: Sorin Mierlea

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor - Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbatorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecaruia, și să luam atitudine de câte o

Cum se produc inundațiile

Inundațiile se produc de regulă atunci când precipitațiile prelungite, precipitațiile intense pe o perioadă scurtă de timp (de regulă vara) sau un blocaj de gheață ori alte material

Marcajul CE

Multe produse necesită marcajul CE ca să poată fi vândute în SEE (UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia). Acesta dovedește că produsele au fost evaluate și resp

Clauze contractuale abuzive

Legislația UE stabilește anumite cerințe în materie de echitate și transparență pentru contractele încheiate cu consumatorii. Despre ce clauze contractuale este vorba? Informații

Cafeaua îți ajută creierul - adevărat

Cafeaua este cea mai populară băutură a dimineților pentru majoritatea consumatorilor. De-a lungul timpului însă, s-au format numeroase mituri și preconcepții despre beneficiile sau pericole

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea în direct la Digi24 TV

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va acorda un interviu telefonic pentru Digi TV astăzi, 13 Martie 2018, începând cu ora 17:00, pe tema creșteri

Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul la Brăila

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care

Reprezentanții InfoCons participă la ședința Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 13 Martie 2018, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economi

Știați că.. alimentele risipite pot hrăni milioane de oameni?

Știați că.. alimentele risipite pot hrăni milioane de oameni? Alimentele risipite sau pierdute în America Latina 300 milioane de oameni; Alimentele risipite la nivelul Europei pot hrăni

Parcările din București, sunt multe sau puține? Pentru persoanele cu dizabilități aproape nu există!

InfoCons a realizat un studiu cu privire la locurile de parcare de resedinta aflate in administrarea Primariilor de sector  si a locurilor de parcare publice de utilitate generala, cu plata,

Ştiaţi că... Laptele şi produsele din lapte

Ştiaţi că...   Trebuie acordată o atenţie deosebită când cumpăraţi lapte şi produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul î

Reprezentanții InfoCons participă la Consiliul de Etică al Spitalului de Penumoftiziologie „Sfantul Stefan”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 12 Martie 2018,  la Consiliul de Etică al Spitalului de Penumoftiziologie „Sfantul Stefan”, încep&

Pateul de post, ”bogat” în E-uri -39.13 % dintre produse au minim 10 E-uri!

Pateul de post, ”bogat” în E-uri - 39.13 % dintre produse au minim 10 E-uri ! Infocons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip pate vegetal ce se reg

Transportul produselor alcoolice, al tutunului și al banilor

Alcool şi tutun Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercial

Asigurarea de sănătate pe durata şederilor temporare

Ca cetăţean european, dacă vă îmbolnăviţi pe durata unei şederi temporare în altă ţară (indiferent că vă aflaţi acolo în vacanţă, într-o călătorie de afaceri sa

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal promit un câştig financiar considerabil în schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale şi foarte

Reprezentatii InfoCons la Targurile de la Romexpo

Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor participă în perioada 08 - 11 martie 2018, la Târgurile ce se desfășoară la ROMEXPO.     &

Cum să găsiți un proiect de voluntariat

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat (SEV), începeți prin a căuta proiecte care solicită voluntari, consult&acir

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara?

Codul civil – Ce este substitutia fideicomisara? Substituția fideicomisară este o instituție nouă introdusă și reglementată de Codul  civil, venită ca răspuns la o necesit

Știați că... Achiziții cu preț redus

Știați că... verificarea dacă oferta mai este valabilă în momentul respectiv vă poate scăpa de costuri suplimentare; este indicată verificarea dacă reducerea de prețuri anunțată este ide

Reduceti risipa alimentara! Cum puteti prelungi “durata de viata” a alimentelor !

Atentie unde puneti produsele in frigider ! -          Cea mai rece parte a frigiderului este partea de jos &ndash

Aditivi alimentari - Sunt aditivii alimentari siguri?

Sunt aditivii alimentari siguri? Siguranţa tuturor aditivilor alimentari autorizaţi în prezent a fost evaluată de Comitetul ştiinţific pentru alimentaţie (SCF) şi/sau Autoritatea Europeană

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru PRO TV

Domnul Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, a acordat un interviu pentru PROTV abordând tema achizitiilor on line si site-urile sigure.

Documente de călătorie pentru cetățenii UE

Dacă sunteți cetățean al UE , nu trebuie să prezentați cartea de identitate sau pașaportul când călătoriți dintr-un stat membru al spațiului Schengen &

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la postul Star Matinal

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în transmisiune directă, în cadruul emisiunii Star Matinal, la postul de televiziune Antena Stars unde vor fi abordate teme

La mulți ani tuturor femeilor cu o9atitudine!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie le urez tuturor doamnelor și domnișoarelor un sincer „La mulți ani!” și o primăvară cu o9atitundine! Sorin Mierlea, Președinte I