Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei UE ecologice

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 27 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru acordarea etichetei

Ziua mondială a proprietății intelectuale

Cu ocazia Zilei mondiale a proprietății intelectuale InfoCons urează tuturor instituțiilor de profil din România cele mai sincere felicitări pentru activitatea deosebită pe care o desfășoară și

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a CLDPS

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 26 Aprilie 2017, începând cu ora 14:00, la întâlnirea de lucru a Comitetului Local de Dezvoltare a P

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 26 Aprilie 2017, începând cu ora 11:00 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Telefonul Consumatorului - Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Ai o problemă cu un produs sau garanția acestuia și nu poți obține o soluție amiabilă cu agentul economic?! Apelează la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor! Telefonul Consu

Începe programul rabla 2017. Ce noutăți aduce?

Programul Rabla va demara și în acest an cu un buget alocat de Guvern de 316,6 de milioane lei, respectiv 110 milioane de lei (Rabla Plus). Programul se desfăsoară în perioada 201

Reprezentanții InfoCons participă la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie 2017, începând cu ora 14:00, la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni&rd

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Reprezentanții InfoCons participă la Adunarea Generală a ASRO

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 25 Aprilie, la Adunarea Generală a Asociației de Standardizare din România (ASRO).

Telefonul Consumatorului - Autoritatea de Supraveghere Financiară

Vrei să depui o sesizare cu privire la Pensia Privată sau Facultativă? Asiguratorul nu și-a respectat îndatoririle? Sau pur și simplu vrei mai multe informații din acest domeniu? Contactează Aut

Cum funcționează roamingul în UE?

Atunci când călătoriți într-o țară străină și efectuați sau primiți un apel, trimiteți un mesaj sau navigați pe internet de pe telefonul mobil sau de pe un alt dispozitiv cu ajutorul unei

Marca Încrederii simbol al încrederii consumatorului – www.marca-increderii.ro

Ca urmare a intrunirii criteriilor de evaluare cele mai recente produse apartinand S.C. CRISTIM 2 PRODCOM S.R.L. ce au obtinut Certificatul privind dreptul de Utilizare a Marcii Increderii sunt...

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 24 Aprilie 2017, începând cu ora 11:30 la sedința Consiliului de Etică de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

Află care sunt regulile afisarii preturilor

Care sunt obligațiile comerciantului, atunci când afișează prețurile? Ce informații trebuie să găsești pe o etichetă? Prețul este un factor crucial în decizia de cumpărare. Aces

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la emisiunea „Medium Rare”, Europa FM

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa duminică, 23 Aprilie 2017, în intervalul orar 12:00 - 12:30, la emisiunea „Medium Rare” difuzată

Pregătirea familiei și locuinței în cazul unui cutremur

Pregătirea familiei și locuinței în caz de cutremur: identificaţi mobilierul auxiliar și obiectele grele care atârnă peste paturi, canapele, mese și care pot cădea peste acestea

Încercați să gasiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine?

Încercați sa găsiți oferta de credit care vi se potrivește cel mai bine? Ziua a venit! Dupa mai multe ore petrecute cercetând și comparând ofertele pentru o casă nouă, d

| Autor: Politia Romana

Cine te cunoaște cel mai bine? – Pericolul vine ONLINE! (Adresat adolescenților)

În secolul vitezei, o parte dintre noi trăiesc online. Spunea cineva, cândva, ”dacă nu ai cont de Facebook, nu exiști”.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința Afaceri.ro Brasov 2017

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține astăzi, 21 Aprilie 2017, începând cu ora 15:00, un discurs în cadrul Conferinței Afaceri.ro Brasov 2017.

Cum alegem produsele de la raft? Află Vineri, 21 Aprilie, la „Eu, Consumatorul”, la TVR1

Vineri, 21 Aprilie 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informaţii proaspete alături de gazda emisiunii, Sorin Mierlea, și de Antonio Passarelli la o nouă ediţie „Eu, consumatorul

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, a acordat un interviu pentru Adevarul.ro cu privire la achiziționarea fructelor și legumelor din piață vs. supermarket, î

Trasabilitatea produselor ecologice - UE implementează un nou sistem de certificare electronică

Din 19 Aprilie 2017 a devenit aplicabil un nou sistem de certificare electronică, menit să îmbunătățească monitorizarea importurilor de produse ecologice.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea „Perfect Imperfect”, TVR 1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va participa astăzi, 20 Aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la emisiunea „Perfect Imperfect” pe po

Asigurări de locuință - Polița obligatorie (PAD) și Polița facultativă

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Telefonul Consumatorului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787

Pâine mucegăită? Carne stricată? Alimente în condiții improprii consumului? Contactează ANSVSA la 0800 826 787 pentru a depune o sesizare!

Reguli de baza pentru utilizarea cardului de debit

Păstreză-ți cardul în siguranță. Respectă aceste reguli de bază pentru a limita expunerea la risc.

Rucsacul de urgență

Rucsacul (kitt-ul) de urgență, reprezintă de fapt o rezervă necesară pentru câteva zile, după producerea unei situații de urgență. Conținutul rezervei se păstrează într-o geantă sa

Reprezentantul InfoCons, participă astăzi, 19 Aprilie 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și So

Start vot ! - Competitia Interscolara Europeana Consumer Classroom - 2016-2017

S-a deschis sesiunea de votare online a celor 10 proiecte selectate pentru Competitia Europeana Intersolara "Consumer Classroom 2016-2017"  Printre finaliste sunt si patru proiecte

Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!

Deşi, banii pe care i-aţi pierdut din cauza unei escrocherii sunt greu de recuperat, există anumiţi paşi pe care îi puteţi efectua pentru a reduce daunele

Cat te costa un credit pentru locuinta in euro, comparativ cu un credit in lei?

În ultimii ani, băncile au început să ofere mai puține produse de creditare în valută sau chiar au renunțat la ele. În momentul de față, doar aproximativ jumăta

Igiena produselor alimentare - păstraţi alimentele în siguranţă

Păstraţi alimentele în siguranţă Dacă afară este cald, este bine să ajungeţi acasă cu alimentele cumpărate în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita alterarea lor. Alimentele

Codul civil -  Ce inseamna amintirile de familie?

Codul civil - Ce inseamna amintirile de familie?

Codul civil -  Ce inseamna amintirile de familie?   Constituie amintiri de familie bunurile ce au aparținut membrilor familiei și stau mărturie istoriei acesteia (ex.: scrisori, ar

Stiati ca... Achizitionarea produselor textile

Stiati ca...  este recomandat sa achizitionati produse textile numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fisc

Igiena produselor alimentare - Hainele şi curăţenia din bucătărie

Îmbrăcămintea murdară este locul ideal de dezvoltare al bacteriilor. Este important să spălaţi regulat hainele cu care staţi îmbrăcaţi în bucătărie cât şi bur

Stiati ca... jucarii

Stiati ca.... trebuie sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care vor avea ne

Cadouri dulci de ciocolată

Ouă de ciocolată, iepurași de ciocolată, bomboane de ciocolată, batoane de ciocolată... Am putea spune că Sărbătorile Pascale reprezintă un motiv sa oferim ciocolată, în special celor mici. Dar

Atenție la masa de Paște! Ce trebuie să știi despre toxiinfecții

Atunci când consumați alimente care conțin anumite tipuri de bacterii sau toxine ale acestora, puteți face toxiinfecție.

Hristos a înviat!

Echipa InfoCons vă urează un Paște Fericit!

Costurile de Roaming

Peste tot în UE, „eurotariful" pentru roaming permite stabilirea unui plafon pentru aceste servicii, astfel încât consumatorii să nu fie nevoiți să plătească prețuri exce

Ghid practic pentru prevenirea incendiilor

Nu folositi instalatiile de incalzire cu defectiuni sau cu improvizatii; Verificati cosurile de evacuare a fumului; Nu utilizati aeroterme, radiatoare, calorifere electrice improvizate; Nu incalzit