ANCOM: Conexiunile 4G s-au dublat în 2016

Conform celui mai recent raport de date statistice al ANCOM, privind piața de comunicații electronice din România, numărul conexiunilor la internet mobil prin rețele 4G a crescut cu 113% î

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, în direct la emisiunea Perfect Imperfect, TVR1

Domnul Sorin Mierlea, Președinte InfoCons, va fi în direct în câteva momente la emisiunea „Perfect Imperfect” pe postul TVR 1.

Igiena produselor alimentare, păstraţi alimentele în siguranţă

Reguli generale în gospodării Păstraţi alimentele în siguranţă Dacă afară este cald, este bine să ajungeţi acasă cu alimentele cumpărate în cel mai scurt timp posibil,

Cum alegem alimentele pentru copii - Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR 1

Cum alegem produsele alimentare pentru copii? Ce informaţii trebuie să conţină etichetele alimentelor destinate copiilor şi cum putem să ne ferim de produsele care pot fi dăunătoare pentru sănătatea c

Împrumuturi și credite de consum

Când contractați credite de consum, este bine să știți că există norme UE în vigoare care vă protejează înainte de semnarea contractului și care vă permit, la nevoie, să îl anu

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la evenimentul special dedicat schioarei Ania Caill

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 24 Mai 2017, începând cu ora 18:30, la evenimentul special dedicat schioarei Ania Caill pentru susținerea în misiunea sa olimp

România, pe ultimele locuri în Europa la managementul calității și siguranței produselor alimentare

Doar 200 de companii din Romania au obţinut certificare europeană conform standardului IFS Food, potrivit unui studiu International Featured Standards, bazat pe informații din 90 de țări aflate pe 4 c

Parteneriate cu şcoli din alte ţări

Profesorii sau elevii interesaţi de colaborarea cu alte şcoli europene pot beneficia de ajutor prin intermediul programului Erasmus+.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința „Dreptul Publicităţii”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține un discurs astăzi, 24 Mai 2017, în cadrul Conferinței „Dreptul Publicităţii” organizată de Societatea Civilă de Avocaţi “Grecu

Căsătoria civilă

Căsătoria civilă (legală, fără nicio legătură cu religia) este recunoscută în toate ţările UE. Pentru alte forme de parteneriat, cum ar fi parteneriatul înregist

Clauze abuzive

Fii atent la ceea ce scrie cu litere mici! Citește contractul înainte de a semna Ce inseamna clauza abuzivă? Clauzele din contractele încheiate între un comerciant şi t

Cutremurele în România

Pe teritoriul României există mai multe zone seismice (Vrancea, Banat, Făgăraș, Dobrogea etc.). Dintre acestea, cea mai activă este zona Vrancea, acolo  producându-se zil

Reprezentanții InfoCons participă la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru egalitate de șanse

Reprezentanții InfoCons participă astăzi, 23 Mai 2017, începând cu ora 14:00, la întâlnirea de lucru a Comisiei pentru egalitate de șanse din cadrul Senatului României cu

Reprezentanții InfoCons participă la şedinţa Plenului Consiliului Economic și Social

Reprezentantul InfoCons participă astăzi, 23 Mai 2017, începând cu ora 13:00, în calitate de membru, la ședința Plenului Consiliului Economic și Social.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la dezbaterea „Cum prevenim exploatarea în muncă”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 23 Mai 2017, în intervalul 9:30 - 13:00, la dezbaterea cu tema „Cum prevenim exploatarea în muncă – sprijinul sindicatel

Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare

Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă. Adesea promit un venit consider

Știați că... produse alimentare sub formă congelată

Stiati ca..... trebuie sa acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciu; produsele alimentare congelate trebuie comerciali

Codul Civil - Ocrotirea minorului

1. Cum se poate realiza ocrotirea minorului? Se realizează prin părinţi; prin darea în plasament prin instituirea tutelei, prin alte măsuri de protecție specială prevăzute de lege

Ia atitudine! - Direcţionează 2%! - www.ia-atitudine.eu

Completează Formularul 230 și depune-l la direct la registratura organului fiscal de care aparții până pe 25 Mai.

Înscrierea și admiterea la universitate

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, aveţi dreptul de a studia la orice universitate din UE, în aceleaşi condiţii ca cetăţenii ţării în care se află universitatea

Codul civil – Ce este ipoteca

Ce este ipoteca? Ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile afectate executării unei obligaţii. Nu pot fi ipotecate bunurile inalienabile sau insesizabile. Ipotecile pot

Stiaţi că... Achiziţia produselor cosmetice

Stiaţi că... achiziţia cosmeticelor trebuie efectuată numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală), de care vor

Asigurări de locuinţe

În conformitate cu prevederile Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată,

Comportament în caz de incendiu

Acasă părăsiți imediat clădirea în care a izbucnit incendiul dacă aveți posibilitatea și siguranța, întrerupeți alimentarea cu gaze și energie electrică; închideți &

Software utilizat pentru pariuri şi predicţie

Cui nu-i place să parieze? Însă, nu fiţi tentaţi de a cumpăra pachete software ce pretind că pot prezice rezultate cu un grad ridicat de acurateţe. Pariatul este riscant şi nu există nicio g

Citește eticheta!

De ce este important să citești eticheta?  Pentru a avea posibilitatea să alegi produsul potrivit pentru tine;  Pentru a te informa, în cazul în care suferi d

Ce faci în caz de urgenţă?

112: numărul unic de urgenţă 112 este numărul european de urgenţă, valabil pe tot teritoriul UE, pe care îl puteţi apela gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Veţi intra astfel în

Urmăriți „Eu, consumatorul” astăzi, de la 8:30

Nu ați reușit să urmăriți emisiunea „Eu, consumatorul” de Vineri seară? Vă așteptăm astăzi, începând cu ora 12:30, pe TVR1 și www.tvrplus.ro alături de gazda emisiunii, Sorin M

Călători cu mobilitate redusă

Transport aerian Chiar dacă aveţi probleme de mobilitate puteţi călători cu avionul, ca şi ceilalţi pasageri. Aveţi dreptul la asistenţă gratuită, la decolare, la aterizare, pe dur

Urmăriți „Eu, consumatorul” în această seara, de la 22:30, pe TVR1

În această seară, începând cu ora 22:30, la „Eu, consumatorul” pe TVR 1 și www.tvrplus.ro, revenim cu informații și povești savuroase de la Profu' de vin Cosmin Tudo

Cât plătim la asigurarea RCA începând cu 19 mai?

Plafonarea tarifelor maximale pentru asigurarea RCA a luat sfârșit pe 18 mai, pentru ca de astăzi, 19 mai, să intre în vigoare noile tarife.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, susține un discurs la Conferința „Răsfățul resturilor”

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, va susține un discurs Sâmbătă, 20 Mai 2017, în cadrul Conferinței „Răsfățul resturilor” organizată cu ocazia Food

Știați că îndemnurile directe adresate copiilor este o practică comercială interzisă?

A include în reclamă îndemnul direct adresat copiilor de a cumpăra produsele promovate sau de a convinge părinții sau alți adulți să le cumpere produsele promovate reprezinta o pra

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Acum puteți scana CRAZYWOLF bautura energizanta cu cafeina, Nectar de caise Bun de Tot 0,3L, Nectar de coacaze negre Bun de Tot 0,3L, Nectar de piersici Bun de Tot 0,3L, Nectar de zmeura Bun de Tot 0,

Cumpărături online de la comercianți din afara UE

In general, legislatia Uniunii Europene este respectata, de catre comerciantii din afara UE,  in cazul achizitionarii de produse de catre europeni. Achizitia unor produse din afara granitelo

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la evenimentul „Members & friends meeting” organizat de INACO

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă în acest moment la evenimentul „Members & friends meeting” organizat de INACO - Inițiativa pentru competitivitate.

Câteva reguli simple - rezistența la antibiotice

Câteva reguli simple pentru a preveni apariția rezistenței la antibiotice: Nu folosi antibiotice dacă nu îți sunt prescrise de un medic. Nu insista să primeşti antibiotic dacă m

Guvernul a adoptat legea privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază

Încă din luna mai a anului trecut se vorbea de Proiectul ANPC ce prevedea ca băncile vor fi obligate să elimine comisioanele de deschidere, administrare, închidere, depunere și retragere d

Știați că… Folosirea termenului „bonus” poate fi o practică comercială interzisă?

A descrie un produs ca «gratuit», «bonus», «fără taxe» sau în termeni similari în cazul în care consumatorul t

Legislația europeană privind garanția și returnarea produselor

In baza actualei legislatii UE, in cazul in care produsul cumparat este defectuos sau nu corespunde descrierii realizate de comerciant, vanzatorul trebuie sa inlocuiasca produsul, sa repare defectul,

Cum alegem vinul - Eu, consumatorul, Vineri, 22:30 la TVR 1

Vineri, 19 Mai 2017, începând cu ora 22:30, revenim cu informații și povești savuroase de la „Profu' de vin” Cosmin Tudoran într-o nouă ediţie „Eu, consumatoru

Noi produse disponibile în Aplicația InfoCons - Scaneaza codul de bare

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare este disponibilă GRATUIT pentru telefoanele cu Android cât și pentru cele cu iOS. Acum puteți scana F

Reguli generale în magazin - Cumpăraţi conserve şi borcane care sunt intacte (nedeteriorate).

În cazul în care conservele sunt deteriorate, bombate sau nu sunt închise etanş, acestea nu trebuie cumpărate, deoarece produsele alimentare pe care le conţin pot fi contaminate.

Conexiunea la internet

Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la internet. Trebuie să existe

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă la ceremonia de deschidere a evenimentului SĂRBĂTOARE ÎN SATUL DIN BUCUREŞTI – 81 de ani de existenţă

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, participă astăzi, 17 Mai 2017, începând cu ora 17:30, la ceremonia de deschidere a manifestărilor legate de aniversarea Muzeului Național al Satului &