Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru Tartrat de sodiu

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi agenţilor de îngroşare, deoarece cristalele sale au capacitatea de a reţine apa. Este sarea de sodiu a acidului tartric şi se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produsele pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 30 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: NespecificatDescriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.Efecte secundare: DADescriere efecte secundare: Dozele mari au efect laxativ, produc tulburări gastrointestinale, greaţă, vomă, crampe şi afecţiuni renale.Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+