Definiție pentru Sorbitol

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar cu rol de îndulcitor hipocaloric, stabilizator, umectant, sare emulgatoare (sechestrant), agent de volum şi de îngroşare, prezent în mod natural în fructe, dar obţinut pentru uz industrial din dextroză. Se prezintă sub forma E 420(i) - Sorbitol sau E 420(ii) - Sirop de sorbitol. Se utilizează şi ca substanţă -suport pentru alţi aditivi alimentari. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute în reţete în produse hipocalorice de cofetărie şi patiserie, deserturi pe bază de cereale, fructe, legume, grăsimi, ouă, cacao, lapte, în sosuri, muştar, gumă de mestecat etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: NespecificatDescriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.Doza de încorporare în alimente: NespecificatDescriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete.Efecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.Contraindicatii: DADescriere contraindicatii: In doze mari poate produce balonare şi flatulenţă.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.