« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate şi fixator de culoare, utilizat la înnegrirea măslinelor. Este sarea de fier a acidului lactic. Se adaugă în unele produse din legume conservate în oţet, saramură, ulei sau sos de soia. Se mai foloseşte şi în unele suplimente alimentare, deoarece reprezintă o sursă de fier.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,8 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 0,8 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 150mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adaugă în cantitate de 150mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Excesul de fier produce tulburări gastrice.
Utilizabil pentru copii: Nespecificat

« Înapoi la index