Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E321

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor sintetici, cu rol în prevenirea râncezirii grăsimilor. Se utilizează individual sau în combinaţie cu alţi butilaţi sau galaţi (E 310 - 312)în diverse grăsimi animale sau vegetale, cât şi în amestecuri pentru patiserie, snacksuri, supe şi ciorbe instant, sosuri, fructe procesate, cereale preparate, suplimente nutritive, mirodenii, produse din carne, cartofi deshidrataţi, arome şi lapte praf pentru distribuitoarele automate. Acest aditiv produce efecte secundare serioase, printre care reacţiile alergice, leziunile la nivel celular hepatic, inclusiv la nivelul ADN-ului, crize migrenoase, creşterea colesterolemiei, distrugerea vitaminei K, responsabilă de coagularea sângelui etc., motiv pentru care se preconizează limitarea mai strictă a utilizării sale în Uniunea Europeană. Se recomandă citirea cu atenţie a etichetelor alimentelor şi evitarea oricărui exces.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,125 mg/kgDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,125 mg/kg corp, o doză foarte mică, ce poate fi foarte uşor depăşită, mai ales de către copii.Doza de încorporare în alimente: 100-1000 mg/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimenteEfecte secundare: DADescriere efecte secundare: Reacţii alergice, leziuni la nivel celular hepatic, inclusiv la nivelul ADN-ului, crize migrenoase, creşterea colesterolemiei, distrugerea vitaminei K, responsabilă de coagularea sângelui etc.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+