Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E170

Tip: Ingredient

Definiție
Aditiv alimentar cu funcţii multiple. Este regulator de aciditate, agent de antiaglomerare, emulgator, stabilizator şi colorant. Face parte din categoria aditivilor naturali de origine minerală (cretă), ce poate fi întâlnit sub forma E 170(i)-Carbonat de calciu, sau E 170(ii)-Carbonat acid de calciu. Pentru industria alimentară şi farmaceutică, se obţine de obicei din marmură. Este utilizat pe scară largă ca şi colorant de suprafaţă, agent împotriva uscării, stabilizator pentru fructe conservate, iar în farmacie ca agent de umplere. Constituie o sursă de calciu, fiind încorporat în unele suplimente alimentare. Are şi rol de neutralizare a hiperacidităţii gastrice.

Cantitate max zilnica permisa/corp: NespecificatDescriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru consumul uman.Doza de încorporare în alimente: NespecificatDescriere doza de încorporare în alimente: Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete.Efecte secundare: NespecificatContraindicatii: DADescriere contraindicatii: Consumul cantităţilor prea mari poate cauza hipercalcemie, manifestată prin vomă, dureri abdominale, stare mentală alterată, iar pe termen lung prin probleme renale.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+