Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E150

Tip: Ingredient

Definiție

Aditivi alimentari din categoria coloranţilor artificiali. Conferă culoare de la brun la negru şi sunt admişi a se folosi în orice tip de aliment. Pot fi întâlniţi în unele sosuri de soia contrafăcute, unde, dacă prezenţa caramelului nu este înscrisă pe etichetă, ea se poate observa prin infiltrarea culorii pe pereţii sticlei, deasupra nivelului lichidului. Sunt obţinuţi prin încălzirea şi arderea până la carbonizare a unor zaharuri (glucoză, fructoză) amestecate sau nu cu substanţe acide sau alcaline. Arderea zaharurilor are loc în absenţa sau în prezenţa amoniacului, sulfiţilor de sodiu sau potasiu sau combinaţii ale acestora. Prezenţa amoniacului sau sulfiţilor duce la accentuarea şi intensificarea culorii. Sunt solubili în apă şi au gust specific, uneori amar.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 160-200 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 160 mg/kg corp pentru E 150b şi de 200 mg/kg corp pentru E 150c şi E 150d.Doza de încorporare în alimente: 150-20.000 mg/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Doza de încorporare în alimenteEfecte secundare: DADescriere efecte secundare: Pot provoca tulburări intestinale în cazul consumului unor cantităţi mari.Contraindicatii: NespecificatDescriere contraindicatii: Utilizabil pentru copii: DADescriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+