Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E133

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici obţinut din gudron de huilă. Conferă culoarea albastră şi este admis a se folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, într-o gamă diversă de produse, cum sunt: băuturile alcoolice şi nealcoolice, produse conservate din fructe şi legume, deserturi pe bază de grăsimi, fructe sau lapte, prăjituri, biscuiţi, napolitane, snacksuri, produse de cofetărie, preparate şi conserve din peşte, brânză topită, sosuri, condimente, muştar, suplimente alimentare şi preparate dietetice etc.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 12,5 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 12,5 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 150-500mk/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Doza de încorporare în alimenteEfecte secundare: DADescriere efecte secundare: Unele persoane acuză reacţii alergice.Contraindicatii: DADescriere contraindicatii: NU este recomandat copiilor hiperactivi.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+