Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru Difosfaţi

Tip: Ingredient

Definiție

Aditivi alimentari din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Sunt săruri de sodiu, potasiu, calciu sau magneziu ale acidului fosforic. Se prezintă sub formele: E 450(i) - Difosfat disodic, E 450(ii) - Difosfat trisodic, E 450(iii) - Difosfat tetrasodic, E 450(iv)- Difosfat dipotasic, E 450(v) - Difosfat tetrapotasic, E 450(vi) - Difosfat dicalcic, E 450(vii) - Difosfat biacid de calciu şi E 450(viii) - Difosfat dimagnezic. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 5-10g/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de până la 10g/kg în produse alimentare sub formă de praf şi în cantităţi de până la 5 g/kg în snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice.Efecte secundare: NespecificatContraindicatii: DADescriere contraindicatii: Dozele mari pot produce tulburari metabolice.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+