Arată versiunea pentru desktop (clasică)
InfoCons

Translate this page RO

Select language

Definiție pentru E466

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar semisintetic cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare, obţinut din celuloză. Se utilizează şi ca substanţă - suport pentru alţi aditivi alimentari. Carboximetil - celuloza fermentează în intestin, iar cantităţile prea mari pot duce la balonare, constipaţie, diaree. Are un rol detoxifiant pentru tubul digestiv şi contribuie la scăderea colesterolului din sânge. Este o pulbere solubilă în apă, care se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete la produselactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, snacksuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, salate, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive, condimente, muştar, băuturi alcoolice şi nelcoolice, produse dietetice etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Cantităţile prea mari pot duce la balonare, constipaţie, diaree.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+