Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E452

Tip: Ingredient

Definiție

Aditivi alimentari din categoria sechestranţilor, emulgatorilor şi substanţelor tampon. Sunt săruri de sodiu, potasiu, calciu sau amoniu ale acidului fosforic. Se prezintă sub formele: E 452(i)- Polifosfat sodic, E 452(ii)- Polifosfat potasic, E 452(iii)- Polifosfat de sodiu şi calciu, E 452(iv)- Polifosfat de calciu, E 452(v)- Polifosfat de amoniu. Se utilizează în zahărul pentru glazuri ,produse din peşte, crustacee şi moluşte proaspete, congelate, refrigerate sau conservate, în aluaturi, paste făinoase, băuturi pe bază de cafea pentru dozatoarele automate.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 5-10g/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantitate de 10g/kg în zahărul pentru glazuri şi în cantităţi de pînă la 5 g/kg în produse din peşte.Efecte secundare: NespecificatContraindicatii: DADescriere contraindicatii: Dozele mari pot produce tulburari metabolice.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+