Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E221

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici. Este o sare de sodiu a acidului sulfuros, care se prezintă sub forma unei pulberi albe, instabile, ce reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide formează acidul sulfuros, care are proprietăţi conservante, oxidante şi de albire, dar şi de reducere a cantităţii de vitamine din alimente. În mod nepermis (ilegal), acest conservant poate fi folosit pentru a masca degradările bacteriene ale cărnii.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,7 mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,7 mg/kg corp, doză ce poate fi uşor depăşită prin consum cumulat de produse ce conţin conservanţi derivaţi de sulf.Doza de încorporare în alimente: 10-2000 mg/kg sau mg/lDescriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimenteEfecte secundare: DADescriere efecte secundare: La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii. În combinaţie cu alcoolul poate accentua manifestările mahmurelii.Contraindicatii: DADescriere contraindicatii: In doze mari, poate cauza alergii si probleme digestive.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+