Translate this page RO

Select language
InfoCons

Definiție pentru E1520

Tip: Ingredient

Definiție

Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, solvent pentru arome, umectant, agent antiaglomerant, agent antispumant, emulgator şi agent de îngroşare. Este un compus organic, care se prezintă sub forma unui lichid uşor vâscos, cu gust dulceag şi fără miros, cunoscut şi sub denumirea de antigel. Se utilizează în industria tutunului, a produselor cosmetice, în aplicaţii medicale, dar ca aditiv este folosit în special ca solvent pentru arome şi coloranţi. În alimentele gata pentru consum nu este permis să se regăsească o cantitate mai mare de 3g/kg, iar în băuturi nu este permisă o cantitate mai mare de 1g/l. Mai poate fi găsit în comerţ în compoziţia esenţelor de rom, vanilie, lămâie etc., unde este folosit ca solvent al respectivelor arome.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 25mg/kg corpDescriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică maximă admisă este de până la 25mg/kg corp.Doza de încorporare în alimente: 1g/l - 3g/kgDescriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare admisaEfecte secundare: NUDescriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.Contraindicatii: NUDescriere contraindicatii: Aditivul propilen - glicol este considerat sigur dacă nu se depăşeşte doza zilnică admisă, având toxicitate redusă.Utilizabil pentru copii: NUDescriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Google+