Navighezi în versiunea veche InfoCons.
This is default text for notification bar

Translate this page RO

Select language
InfoCons

Mexic

Mexic

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români, deţinători de paşapoarte simple sau simple electronice valabile, pot călători în Mexic, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 180 de zile într-un interval de 1 an, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară. Depășirea respectivei perioade de 180 de zile poate duce la aplicarea unei amenzi, reținerea și expulzarea de pe teritoriul național.

Dacă voiajul este realizat în alte scopuri (ex.: studii, muncă, ca observatori în domeniul drepturilor omului, etc.), trebuie să solicitați în prealabil o viză.

În cazul vizelor de lungă ședere de muncă, angajatorul dvs. trebuie să realizeze demersurile necesare pe lângă Institutul Național de Migrație (INAMI) în vederea obținerii permisului de muncă, pe care îl veți putea ridica ulterior de la un consulat al Mexicului.

Documente necesare pentru intrarea în Mexic: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii. Concret, este necesară prezentarea cel puțin a următoarelor documente:

  • pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul ieșirii de pe teritoriul mexican.

Important: se recomandă să se evite folosirea pașapoartelor temporare.

  • biletul de avion dus-întors sau itinerariul turului turistic care include vizitarea Mexicului, dovada rezervărilor de cazare și a celorlalte servicii turistice contractate, invitație legalizată la un notar (dacă megeți în vizită la o persoană care locuiește în Mexic), etc.
  • demonstrarea deținerii resurselor financiare suficiente pentru perioada vacanței (bani în efectiv,  extras de cont bancar, etc.).
  • asigurare de voiaj/sănătate/viață care să aibă acoperire în Mexic.
  • formularul migratoriu mexican denumit „Forma Migratoria Multiple” (companiile aeriene sunt obligate să vi-l ofere spre completare înainte de aterizarea în Mexic; de asemenea îl puteți completa on-line la adresa: https://www.inm.gob.mx/fmme/publico/solicitud.html, fiind necesară imprimarea acestuia).

Notă: ofițerul de migrație mexican va înmâna cetățeanului străin partea detașabilă a formularului respectiv, aceasta trebuind să fie prezentată în mod obligatoriu la părăsirea Mexicului. Pierderea sau furtul respectivului document trebuie denunțate Poliției mexicane. Pe baza denunțului, va trebui solicitat un duplicat al formularului de la cel mai apropiat birou al Institutului Național de Migrație, acest lucru implicând achitarea unei amenzi contravenționale de aprox. 1.200 pesos (cca. 65 USD)

  • viza de lungă ședere sau permisul de muncă, dacă este cazul, depinzând de scopul călătoriei.
  • persoanele care dețin dublă cetățenie sunt obligate, conform legislației mexicane în vigoare, să se identifice atât la intrarea în, cât și la ieșirea din Mexic doar cu pașaportul mexican.
  • dacă un minor, mexican sau străin, nu este însoțit de către un părinte sau un tutore legal, persoana care îl însoțește este obligată să prezinte o declarație notarială din partea părinților sau a reprezentantului legal al minorului, cu traducerea aferentă în limba spaniolă și apostila de la Haga (dacă este redactată în străinătate), prin care însoțitorul este autorizat să călătorească cu minorul către Mexic și din această țară către o altă destinație.

 

Recomandări importante:

  • La intrarea în țară, autoritățile mexicane realizează un interviu („filtru migratoriu”). Pentru acest interviu, vă recomandăm să aveți pregătite toate documentele de mai sus și să declarați scopul vizitei, inclusiv traseul pe care doriți să îl efectuați, date despre persoana pe care urmați să o vizitați (dacă e cazul), țara de proveniență sau rezidență, locul dvs. de muncă din țară sau străinătate și orice alte informații pe care oficialii de migrație vi le vor solicita pentru a se asigura că scopul călătoriei este cel declarat. 
  • Autoritățile mexicane își rezervă dreptul de a refuza intrarea sau ședere pe teritoriul național al unui cetățean străin, inclusiv român, dacă se încadrează în următoarele situații:
    • este inculpat într-un proces penal sau a fost condamnat pentru un delict grav;

Notă: sistemul de verificare migratorie al autorităților mexicane este conectat la baza de date a mai multor țări, inclusiv la cea a SUA, ceea ce permite identificarea în timp real a acestor informații/alerte.

  • poate pune în pericol siguranța națională și ordinea publică;
  • nu dispune de mijloace financiare suficiente sau nu poate demonstra că are asigurate condițiile pentru o ședere temporară (cazare, transport, etc.).
  •  nu îndeplinește cerințele stabilite prin legislația mexicană în vigoare privind migrația;
  • când există dubii cu privire la autenticitatea documentelor prezentate sau a explicaíilor oferite privind scopul vizitei și modul în care se va întreține pe durata șederii (ex: contradictii sau necunoașterea unor date simple privind persoana la care declară că va locui, localitatea unde ar urma să se deplaseze etc.)
  • când există interdicții dispuse de autoritățile competente, inclusiv de ordin judiciar.

 

  • Având în vedere presiunea migratorie cu care se confruntă Mexicul și eforturile depuse de autoritățile mexicane pentru combaterea traficului de persoane care are ca destinație finală SUA, măsurile de intrare în Mexic s-au înăsprit sever în ultima perioadă. Astfel, dacă cetățeanul străin prezintă inconsistențe în declarații sau nu deține documente care să susțină călătoria în scop turistic, se procedează cu mare probabilitate la refuzarea accesului în Mexic. Procedura autorităților de migrație este următoarea:
    • la primul filtru migratoriu, ofițerul de migrație formulează câteva întrebări de bază asupra scopului călătoriei și, față de cea cel mai mic indiciu de inconsistență, contradicții, dbate insuficiente sau ezitări, poate decide realizarea unui interviu suplimentar, în vederea verificării aprofundate a anumitor informații și a documentelor;
    • în cadrul celui de-al doilea interviu, cetățeanul român are dreptul de a solicita asistență consulară. Este de menționat faptul că trebuie să fie solicitată în mod expres de către cetățeanul român, responsabilitatea personalului de migrație fiind să îi creeze condițiile necesare apelării Misiunii Diplomatice.
    • în cazul în care autoritatea migratorie observă că cetățeanul străin nu îndeplinește cerințele de intrare în Mexic (ex.: există pe numele său o alertă migratorie, se constată neclarități în informațiile prezentate, există dubii cu privire la autenticitatea documentelor, etc.), cetățeanul va fi supus unei a doua verificări pentru a se decide dacă i se permite sau i se refuză intrarea pe teritoriul mexican;
    • în cazul respingerii, cetățeanul străin va fi condus într-o altă încăpere unde, din motive de securitate îi vor fi reținute anumite obiecte (telefon, obiecte electronice, curea, șireturi, etc.), care îi vor fi înapoiate ulterior, după returnare, la aterizarea în țara de origine;
    • personalul companiei aeriene cu care cetățeanul român s-a deplasat în Mexic, se face responsabil de condițiile din sala de așteptare (oferirea hranei sau a eventualelor necesități medicale);
    • companiile aeriene sunt obligate să asigure returnarea în țara de origine a cetățeanului căruia i s-a refuzat intrarea în Mexic, cu primul zbor disponibil. Conform legislației mexicane în vigoare, aeroliniile pot proceda la schimbarea datei biletul de avion de întoarcere pentru a acoperi costurile returnării;
    • Institutul Național de Migrație va prezenta celui respins, în scris, spre luare la cunoștință, documentul cu justificarea de refuzarea a intrării în Mexic. Acesta este redactat în limba oficială a țării (spaniola), iar cetățeanul străin poate refuza semnarea documentului dacă nu înțelege conținutul acestuia. În acest caz, ofițerul de migrație va întocmi un proces verbal cu privire la refuz.

 

  • Recomandăm cetățenilor români să solicite autorităților de migrație contactarea de urgență a Secției Consulare a Ambasadei României în Mexic, la telefonul mobil de urgență, în cazul în care consideră că drepturile nu le-au fost respectate și necesită asistență consulară.
  • Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare și de obţinere a vizelor prevăzute de legislaţia naţională mexicană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile mexicane:

 

  • Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.Alte recomandări și sfaturi de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe, în completarea avertismentelor și semnalărilor importante descrise anterior, recomandă cetățenilor români care călătoresc, tranzitează sau se află în Mexic:

  • să transporte obiectele de valoare în bagajul de mână și nu în cel de la cală, în cazul tuturor zborurilor către sau dinspre Mexic.
  • să aibă permanent la îndemână fotocopii ale pașaportului sau biletelor avion, precum și – recomandabil – copii electronice ale respectivelor documentelor (pe telefonul mobil, laptop, email, etc.).
  • să declare la punctul de trecere a frontierei dacă dețin asupra lor o sumă de bani (în cash) care depășește 10.000 dolari americani (USD)/persoană.
  • să aibă permanent la îndemână datele de contact utile din Mexic (hotelul sau hotelurile unde se cazează, prietenii/rudele/cunoștințele pe care le vizitează, telefonul de urgență al Ambasadei României în Mexic).
  • să nu lase documente, bani sau obiecte de valoare în mașinile închiriate şi parcate sau lăsate nesupravegheate.
  • să evite purtarea ostentativă la vedere a bijuteriilor și altor bunuri de mare valoare, precum și etalarea de sume mari de bani, card-uri bancare numeroase, etc. Pentru păstrare, hotelurile oferă casete de depozitare a valorilor.
  • să evite discuțiile în public ce ar putea denota o condiție financiară foarte bună.
  • să evite ofertele turistice neorganizate (se recomandă folosirea ghizilor autorizați, a însoțitorilor recomandați de hotel, etc.).
  • să evite circulația pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone izolate ale țării.
  • să evite participarea sau apropierea de manifestări, reuniuni sau alte activități cu caracter politic. Constituția Mexicului interzice persoanelor străine orice ingerință în politica națională, nerespectarea acestei prevederi fiind pedepsită de legislația în vigoare cu arestarea și expulzarea de pe teritoriul național.
  • să nu consume băuturi alcoolice în locuri publice sau pe stradă întrucât acest lucru este interzis de legislația mexicană.
  • să consume doar apă îmbuteliată. Apa de la reţeaua de alimentare a oraşelor trebuie filtrată.
  • în perioadele mai secetoase, nivelul de contaminare atmosferică poate produce iritarea ochilor, a nasului sau gâtului. În acest caz, vă recomandăm evitarea şederii îndelungate în aer liber.
  • să evite scăldatul pe porțiunile de plajă neamenajate și nepopulate deoarece curenții din Pacific și Golful Mexicului sunt foarte puternici iar în astfel de zone nu există echipe de salvamari.
  • pentru persoanele care desfășoară funcții de observatori în domeniul drepturilor omului: să obțină în prealabil, de la cel mai apropiat consulat mexican, viza necesară stabilită de legislația națională.
  • Atenție la prognoza meteorologică: în perioada iunie-noiembrie, în zona Americii Centrale se pot produce furtuni tropicale și uragane. În Mexic, cele mai afectate zone sunt cele de pe coasta Pacificului și din Golful Mexicului. Recomandăm ca în aceste perioade să obțineți în prealabil informaţii referitoare la previziunile meteorologice, iar în cazul producerii unor astfel de fenomene meteorologice extreme să urmăriți cu atenție sfaturile și instrucțiunile Protecției Civile Federale și a celei din statul federat în care vă aflați.
  • Cutremure: Mexicul cunoaște o activitate seismică importantă, aflându-se la intersecția a cinci plăci tectonice și pe cercul de foc al Pacificului. Cele mai active zone sunt coasta Pacificului și capitala Ciudad de Mexico. În cazul producerii unui seism și a unor fenomene derivate (ex. tsunami), se recomandă să acționați conform recomandărilor Protecției Civile Federale și a celei din statul federat în care vă aflați. De asemenea, vă recomandăm să parcugeți sfaturile puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România: 
  • https://www.igsu.ro/index.php?pagina=articole_preventive
  • Erupții vulcanice: în Mexic există o serie de vulcani activi, cel mai important dintre aceștia fiind Popocatepetl, situat la aproximativ 72 km sud-est de capitală. Se recomandă să urmăriți cu atenție instrucțiunile și sfaturile Protecției Civile.



Ameninţări teroriste

În Mexic riscul atentatelor teroriste este scăzut. Cu toate acestea, trebuie să aveţi în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.

Atunci când călătoriţi în Mexic vă recomandăm să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile mexicane şi să accesaţi periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe.



Siguranţă şi criminalitate 

În Mexic fenomenul infracţional este foarte frecvent. Cele mai răspândite infracţiuni sunt furturile de documente, bani, cărţi de credit şi de debit, alte bunuri de valoare(de cele mai multe ori cu violenţă), sechestrările de persoane, traficul de droguri şi de persoane, mai ales cu intenţia de a trece frontiera de nord către SUA.

Reţelele de traficanţi de persoane care operează în Mexic sunt, de regula, combinate cu diverse grupuri criminale ce activează în aceasta ţară şi care îi jefuiesc, iar adesea, sechestrările se încheie în mod tragic..

Jurnaliștii și militanții pentru drepturile omului care critică sau realizează materiale despre fenomenul infracțional se numără adesea printre victimele rețelelor de crimă organizată, în majoritatea cazurilor rezultatul fiind sechestrarea sau asasinarea acestora.

În cazul furturilor, există riscul ca făptuitorii să fie înarmaţi. S-au înregistrat cazuri frecvente de asasinate ale persoanelor jefuite, atunci când acestea opun rezistenţă.

Atunci când vizitaţi Mexicul trebuie să adoptaţi măsuri de precauţie:

  • evitaţi pe cât se poate utilizarea bancomatele din zone nesupravegheate. În cazul în care vă vedeți nevoit să utilizați un bancomat, asigurați-vă ca acesta se află într-un spațiu închis, de preferință într-un centru comercial ;
  • schimbaţi banii / valuta la casele de schimb sau la bănci și asigurați-vă înainte că nu vi se va percepe un comision pentru respectivul schimb valutar ;
  • colaborați cu autoritățile mexicane, în special Armata și Poliția Federală, care realizează controale aleatorii pe autostrăzi ;
  • în cazul în care vă aflați pe un drum blocat de delincvenți, mențineți-vă calmul, nu opuneți rezistență și nu încercați să sunați la poliție de pe un telefon vizibil ;
  • în cazul în care vă aflați într-o zonă în care se produc focuri de armă, se recomandă să vă lăsăți la pământ, cu mâinile în poziție vizibilă ;
  • nu vă implicați în transportul/traficul de droguri, persoane, arme și alte activități conexe. Pedepsele pentru aceste infracțiuni sunt extrem de drastice (spre exemplu între 5 și 15 ani pentru posesia de droguri sau între 10 și 25 ani pentru traficul de droguri). Acestea sunt considerate delicte federale și  implică încarcerarea în închisorile federale cu un regim mult mai dur de detenție ;
  • nu consumați/cumpărați droguri deoarece aceste activități pot atrage atenția bandelor rivale de narcotraficanți asupra dumneavoastră ;
  • în cazul în care sunteți arestat, identificați-vă ca cetățean român și solicitați ca reținerea dvs. să fie comunicată IMEDIAT Ambasadei României în Mexic. Autoritățile mexicane sunt obligate să informeze în cel mai scurt timp posibil misiunea diplomatică cu privire la locul de detenție și motivele care au dus la arestare ;
  • în cazul pierderii paşaportului românesc, vă recomandăm sesizarea atât a biroului local de poliţie cât şi a Ambasadei României în Mexic, care poate acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege ;
  • în cazul furtului de documente, dacă acesta s-a produs în capitală, puteți face denunțul on-line pe pagina: www.pgjdf.gob.mx, la care va trebui să selectați „MP VIRTUAL haz tu denuncia” și ulterior „Acta Especial” ;

După completarea câmpurilor, vi se va emite un document electronic cu un cod de bare  pe care va trebui să îl prezentați la un comisariat de poliție, de preferat, la unul din cele două care oferă o atenție specializată turiștilor:

  • Avenida Presidente Masaryk, 172, Colonia Polanco, Delegación Miguel Hidalgo. Se află în clădirea Secretariatului (n.red.: ministerului) pentru Turism. Telefon: +52 55 5531 7449
  • Calle Amberes, 54, esquina con la calle Londres, Colonia Juárez, Delegación Cuauhtémoc. Este localizat în Zona Rosa. Telefon: +52 55 5533 4444.

 

Sistemul medical

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea pentru cetățenii români care doresc să se deplaseze în Mexic să încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viață, deoarece, în lipsa acesteia, costurile pentru eventualele servicii medicale pot fi ridicate.  

Plata serviciilor medicale se efectuează în monedă națională (pesos). Serviciile medicale oferite în marea majoritate a regiunilor Mexicului sunt de calitate dar și costisitoare. Conform practicii locale, serviciile medicale trebuie plătite de cele mai multe ori de către pacienți, urmând ca ulterior aceștia să își recupereze sumele achitate de la companiile de asigurări.Verificaţi dacă asigurarea pe care aţi încheiat-o în România are acoperire în Mexic. Solicitaţi companiei de asigurări din România numele firmei de asigurări corespondente mexicane şi numele spitalelor mexicane la care vă puteţi adresa în caz de necesitate.

Având în vedere faptul că orașul Ciudad de Mexico prezintă indici foarte ridicați de poluare și este situat la o altitudine de aproximativ 2.300 m deasupra mării, persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii sau cardiace pot fi afectate de acești factori.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc, tranzitează sau se află în această țară să se protejeze împotriva înțepăturilor de țânțari, deoarece au fost înregistrate cazuri de febră dengue, zika și chikungunya.

Nu există vaccinuri obligatorii, în afara celui împotriva febrei galbene pentru persoanele care vin din zone atinse de această boală. Înainte de efectuarea unei călătorii în Mexic este preferabilă vaccinarea împotriva tetanosului, poliomielitei, defteriei, febrei tifoide şi hepatitei A şi B.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi să consultați medicul dvs. pentru realizarea vaccinurilor necesare în funcție de situația stării dvs. de sănătate.


Condiţii privind traficul auto

  • Circulația auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului.
  • Centura de siguranță este obligatorie. Folosirea telefonului mobil la volan este interzisă.
  • Nu este permis consumul de alcool în cazul persoanelor care conduc vehicule.
  • Se recomandă cetățenilor români care călătoresc, tranzitează sau se află în această țară prudență în trafic, cetățenii străini fiind supuși acelorași sancțiuni ca şi cetățenii mexicani.
  • Mexicul este o ţară cu o infrastructură modernă de şosele şi autostrăzi cu o stare generală a drumurilor bună. Pentru excursiile în zonele muntoase şi deşertice se recomandă folosirea unui autoturism de teren.
  • În capitala Ciudad de Mexico este obligatorie respectarea zilelor de alternanţă fixate în funcţie de numărul de înmatriculare.
  • Permisul de conducere românesc este recunoscut de autorităţile mexicane. Acesta poate fi utilizat timp de 6 luni de la data intrării în Mexic. În cazul unor perioade mai lungi de ședere, se recomandă preschimbarea permisului românesc cu unul mexican.
  • Conform legislației mexicane, în cazul producerii unui accident nu trebuie schimbată poziția autoturismului înaintea sosirii unui echipaj de poliție. Contactaţi, de asemenea, şi societatea de asigurări pentru întocmirea constatării de accident. Dacă accidentul este grav, nu deplasaţi autoturismele decât cu acordul poliţiei. În anumite situaţii, conducătorii auto pot fi puşi la dispoziţia justiţiei până la terminarea anchetei.
  • Daunele produse infrastructurii publice sunt considerate de către legislația mexicană ca fiind „daune produse bunurilor Națiunii” („daños a bienes de la Nación”), motiv pentru care vă recomandăm să luați legătura cu compania de asigurări pentru acoperirea costurilor reparațiilor necesare.
  • Recomadăm utilizarea autostrăzilor tip “cuota” (rute directe la care se achită taxe de drum) în locul celor “libres” (rute ocolitoare, fără taxe).
  • În cazul în care închiriați mașină, verificați bine condițiile de asigurare.
  • În cazul utilizării unor mijloace de transport pe apă sau aer (bacuri, vapoare, avionete, elicoptere, etc.) se recomandă verificarea îndeplinirii normelor minime de siguranță (veste de salvare, echipament radio, etc.).


Utilizarea cărţilor de credit

În Mexic sunt acceptate cărţile de credit/debit şi sistemele de plată cunoscute pe plan internaţional. Pentru a evita clonarea cardului, o practică ilegală răspândită în Mexic, se recomandă ca plata și introducerea în terminalul mobil a cardului să se realizeze doar în fața titularului. Evitați situațiile în care chelnerul/vânzătorul pleacă cu cardul dvs. pentru realizarea operațiunii de încasare într-o altă zonă a localului. De asemenea, verificați periodic mișcările din contul dvs. pentru a sesiza la timp băncii orice operațiune suspectă/neautorizată.

 

Regimul medicamentelor

Se acceptă introducerea/scoaterea din Mexic a medicamentelor pentru uz personal, în cantități moderate. Se recomandă prezentarea unei rețete medicale, cu traducerea legalizată aferentă în limba spaniolă.

 

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie pot fi introduse în Mexic numai în baza unui permis special şi cu documente care demonstrează efectuarea unor vaccinuri specifice. Pentru informaţii suplimentare recomandăm consultarea Ambasadei Statelor Unite Mexicane din Bucureşti.

 

Transportul în comun

Principalul mijloc de transport în Mexic este autobuzul, iar în capitală și metroul.

Nu se recomandă folosirea acestora deoarece de obicei sunt extrem de aglomerate. Se înregistrează numeroase accidente, atât din cauza vechimii parcului vehicular, cât și al comportamentului imprudent în trafic al șoferilor mijloacelor de transport în comun. Au fost semnalate, de asemenea, furturi și agresiuni în interiorul mijloacelor de transport public, motiv pentru care se recomandă o precauție sporită asupra bunurilor și bagajelor proprii în cazul în care veți recurge la acest mijloc de transport în lipsa altor variante.

 

Servicii de taxi

Se recomandă utilizarea taxiurilor înregistrate, recomandate de hotel sau de persoane de încredere, cele din stațiile autorizate și semnalizate corespunzător sau comandate prin intermediul aplicațiilor speciale de mobil. De îndată ce vă urcați într-un taxi, verificați deținerea de către taximetrist a unei legitimații oficiale (care trebuie să fie expusă la vedere) și pornirea aparatului de taxare. Din motive de securitate, nu se recomandă utilizarea taxiurilor pe care le puteți opri în trafic.

În Mexic prezintă un grad sporit de securitate rețelele de transport privat, alternative celor de taxi, care se utilizează prin intermediul aplicațiilor de mobil.

 

Reglementări vamale

Pot fi introduse în Mexic lucruri personale (aparatul de fotografiat sau camera de filmat, aparatul de ras electric, uscător de păr, telefonul celular şi laptopul personal, radio portabil, cărţi, reviste, care nu se pot comercializa), 200 ţigarete sau 25 trabuce şi un maxim de 3 litri de băuturi alcoolice.

Sumele care depăşesc 10.000 USD (sau echivalentul în alte valute), fie în numerar, fie în cecuri la purtător, trebuie declarate la intrarea în Mexic. La ieşire, sumele care depăşesc 10.000 USD (sau echivalentul în alte valute), pot fi scoase numai dacă au fost declarate la intrare sau pot fi justificate cu documente care dovedesc provenienţa licită.

Pentru obiectele care nu sunt considerate a fi personale, se plătesc taxele vamale aferente categoriei de bunuri.

Este interzisăintroducerea de droguri, substanţe psihotrope, produse hemoderivate, arme, diverse substanţe chimice (ex :insecticide), anumite specii de peşti şi animale vii, obiecte arheologice, etc.

Având în vedere faptul că nu este permisă introducerea de produse alimentare care provin de la producători care nu sunt autorizați să exporte pe piața mexicană, vă recomandăm să evitați transportarea unor astfel de produse.

 

Date de contact ale Ambasadei

Pentru orice solicitare de asistență de urgență sau semnalare privind situația în care vă aflați vă puteți adresa Ambasadei României în Mexic, care are următoarele date de contact:

  • Telefon: +52 55 5280 0197
  • Telefon pentru situații de urgență consulară: +52 1 55 3883 3072 – DOAR pentru situații de urgență!
  • E-mail: mexico@mae.ro (Secretariat); mexico.consul@mae.ro (Secția Consulară)
  • Adresa: Calle Sófocles no. 311, Colonia Polanco, Delegación Miguel Hidalgo,  C.P. 11560, Ciudad de México, Méxic
Partenerii noștri
Super Consumator
Facebook Twitter YouTube Instagram
Compară produsele

Produse alese pentru comparare